Limoncello spritz.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Alcoholische dranken > Limoncello spritz een verfrissend drankje

Limoncello spritz een verfrissend drankje

Stel je krijgt een Foodybox met daarin een Pallini Limoncello en je gaat binnenkort op vakantie naar Italië en denkt dan vooral aan Aperol spritz… Het overkwam mij en ik moest gelijk denken aan een nieuwe spritz variant: De Limoncello spritz. Ofschoon deze vast en zeker al eens eerder is gemaakt. Toch deel ik graag mijn variant met jullie.

Ingrediënten voor 4 glazen Limoncello spritz:

  • 200 ml. Pallini Limoncello.
  • 400 ml. prosecco.
  • 100 ml. bruisend mineraalwater.
  • 1 citroen.
  • ijsblokjes.

Eventueel: 4 kleine takjes munt voor de garnering.

Bereidingswijze:

  1. Maak de citroen goed schoon en halveer deze zodat je de citroen in halve plakken kunt snijden.
  2. Verdeel ijsblokjes en de halve citroenplakken over de glazen.
  3. Schenk nu Pallini limoncello (50 ml. per glas), prosecco (100 ml. per glas) en bruisend mineraalwater (25 ml. per glas) in de glazen.

Optioneel: garneer de Limoncello spritz met een takje verse munt.

Lees ook:

Drink jij graag Limoncello?

#limoncellopallini #limoncello #pallini
* Voor het het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics