Tartufo Limoncello recept

Een favoriet restaurant van ons in Beek is toch wel Il Trattamento, een Italiaans restaurant met een uitstekende kwaliteit / prijsverhouding. Toch is er niet elke week het budget om hier even met onze vier kinderen naar binnen te wandelen. Laat staan om er dan uitgebreid te dineren. Een aantal gerechten zijn wel favoriet en ik besloot dan ook om met de gekregen Pallini Limoncello uit de Foodybox een van mijn favoriete nagerechten, Tartufo Limoncello, eens zelf te maken. 

Zodra ik op internet het recept op zoek blijkt dat toch niet zo voor de hand te liggen. Wel krijg ik allemaal foto’s te zien van hoe het eruit moet zien en kom ik al snel uit bij bedrijven die de nagerechten kant en klaar verkopen. Dat wil ik niet!
En dus ga ik met wat simpele ingrediënten, want dit is zo lekker dat iedereen het met gemak zou moeten kunnen maken, aan de slag.

Ingrediënten

 • Merengue (zelfgemaakt)
 • IJs
 • Citroen
 • Pallini Limoncello

Benodigdheden

 • Diepvries (van cruciaal belang)
 • Stevige vormpjes
 • Bordje
 • IJslepel

Bereidingswijze

 1. Verkruimel de Merengue, voor een spetterend effect neem je gele merengue, geheel.
 2. Neem de stevige vormpjes of zet een x aantal papieren cupcakevormpjes in een cupcake houder (zie foto).
 3. Bedek de bodem van de vormpjes met een laagje ijs.
 4. Duw in het laagje ijs een rond bolletje uit.
 5. Giet in het ronde bolletje een scheutje Pallini Limoncello
 6. Bedek het geheel met ijs en laat het eruit zien als een mooie bol (ja dit is een klusje apart).
 7. Zet het geheel een paar uur in de diepvries zodat alles weer mooi aan elkaar is bevroren (Limoncello zal niet bevriezen door het alcohol percentage).
 8. Zet de vormpjes op een bord en besprenkel het geheel met merengue.
 9. Lepeltje erbij en je nagerecht is klaar om geserveerd te worden

Wil je het nagerecht nog wat extra boost geven dan serveer je het nagerecht met een glaasje ijskoude Limoncello.

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

 • Hallo Miranda,
  Aller lekkerste dessert ooit!( pizzeria Nido, Brilon, de)
  Ga ik thuis ook proberen, wat voor ijs heb jij gebruikt?

  • Ik heb slagroomijs gebruikt. Maar moet eerlijk toegeven dat ik ze tegenwoordig kant en klaar koop bij de groothandel. Is veel minder gepruts en het ziet er net iets mooier uit 🙂

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics