Selecteer een pagina

Al sinds ik vier jaar ben eet ik vegetarisch. Mijn ouders hebben echt van alles geprobeerd. Vlees maken wat ik lekker vond, bakken zoals ik het graag wilde. Ze hebben echt van alles uit de kast gehaald maar tevergeefs. Intussen zijn we heel wat jaren verder (30 om preciezer te zijn) en eet ik nog steeds geen vlees. Ik heb het nog wel eens geprobeerd maar kan de smaak niet waarderen. Op de vraag of ik dan vegaburgers of vegavlees eet kan ik dan ook met oprecht zeggen dat ik die niet blief.

Maar wat eet ik dan om gezond te blijven of als we weer eens een barbecue hebben waarbij vlees het hoofdonderwerp is van de maaltijd?

Per toeval ontdekte ik een paar jaar geleden Halloumi. Een kaas die niet smelt als het wordt verwarmd en te koop is bij AH online (laat ik daar nou ook wekelijks mijn boodschappen bestellen met thuisbezorging). Vorig jaar mocht ik kennis maken met de naturel uit de Foodybox. Dit jaar zat in de zomer editie van de Foodybox de nieuwe variant: Yellow Burger naturel. Gemaakt van echte kaas. Dit zijn dus dingen die helemaal los staan van vlees. Zowel qua smaak alsook qua textuur. Heerlijk om de afwisseling tussen de verschillende smaken en kazen te gebruiken. Vul dat aan met wat salades, stokbrood en groente en fruit en ik heb mijn buik wel vol.

Yellow burgers zijn er in de smaken naturel, chili en kruiden €3,49 ( 4 x 70 gram ) en geitenkaas voor €4,89 (4 x 60 gram ). Makkelijk klaar te maken in de pan of op de barbecue.

Foodybox

Elk kwartaal ontvang ik de nieuwe Foodybox boordevol lekkere drankjes, hapjes en ingrediënten in ruil voor culinaire inspiratie. Hierbij probeer ik altijd zoveel mogelijk rekening te houden met iedereen, door lekkere maar ook makkelijke recepten te bedenken. En door zo nu en dan eens aan het milieu te denken.

Ben jij al bekend met Yellow Burgers?

Geverifieerd door ExactMetrics