Thuisleven.com
De buitenkeuken.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > De buitenkeuken voor verhalen, wijn en recepten rond het vuur

De buitenkeuken voor verhalen, wijn en recepten rond het vuur

Gedreven door nieuwsgierigheid op de vraag welke verhalen er nou schuilgaan achter onze voedselketen namen Charlotte en Olle een duik in een breed en gecompliceerd onderwerp. Dat leidde tot het boek “De buitenkeuken”. Een boek over verhalen van mensen, lekker eten en wijn rond het vuur.

De buitenkeuken

Met hun eigen mobiele keuken trekken Charlotte Marres en Olle Swets Nederland en Vlaanderen in op zoek naar onafhankelijke voedselproducenten met een bijzonder verhaal. Afhankelijk van waar ze zijn koken ze op land of water waar hun producten vandaan komen. Zo koken ze op open open vuur met boeren, vissers, wildplukkers, telers en herders. Op het drooggevallen wad, waar de kokkelvisser zijn kokkels raapt, bij de aspergeteler, waar ze vers uitgestoken asperges eten direct naast het bed of mee op pad met de herders, waarna ze op de hei eten bereiden boven een driepoot.

Vuur verbindt en onder het koken komen de beste verhalen los. Olle en Charlotte schreven daarnaast ook alle recepten uit die ze bij de producenten op het land hebben gekookt, steeds met een bijpassende wijntip en met foto’s waar je direct trek van krijgt. En je hoeft heus niet altijd een vuur te ontsteken, de recepten zijn evengoed geschikt voor de keuken thuis.

Onze mening

Dit boek staat boordevol met boeiende verhalen, heerlijke recepten en bovenal prachtige foto’s waarbij je zin krijgt om aan te schuiven. Ofschoon dat laatste een beetje moeilijk is, is het toch niet helemaal ondenkbaar in een andere setting. Immers is dit boek tot stand gekomen in Nederland en Vlaanderen.

Informatie

De buitenkeuken.
Auteurs: Charlotte Marres en Olle Swets.
Uitgever: Nijgh & van Ditmar
ISBN: 9789038810713

Charlottes en Olles vorige boek De wijnboer stond op de longlist voor Het Gouden Kookboek 2020 en de delicious. publieksprijs.

Lees ook:

Kook jij graag buiten?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics