Deze temperaturen zijn voor mij een geschenk uit de hemel. Uiteraard hebben we dan ook afgelopen weekend intens genoten in de tuin met barbecue. In de avond merk je al snel dat het geen zomer is. Zo daalt de temperatuur al vroeg in de avond en ook de zon is op een gegeven moment niet meer zichtbaar. Gelukkig hadden we nog een berg met droge takken liggen en konden we genieten van een glas wijn bij het vuur. Die hadden we niet meer dan verdiend na een harde dag vol klussen in onze woning.

Genieten van hetgeen in huis is

Er zijn van die dagen dat ik uitgebreid shop om de meest luxeuse gerechten op tafel te toveren. En er zijn van die dagen dat we de (koel)kasten uitspitten om de restjes op te maken. Afgelopen weekend was de keuze om restjes op te maken snel gemaakt na 6 uren lang de trap te hebben gekrabd. We vonden nog een pak met saucijzenworstjes en rösti rondjes in de diepvries en sla in de koelkast. Gelukkig was er ook nog wat stokbrood te vinden en hebben we het geheel aangekleed met wat van TON Truffel Mayonaise. Verkrijgbaar bij Jumbo voor ca. € 4,25 (160g) En de biologische variant is te krijgen bij Ekoplaza. De van TON Truffel Mayonaise is ambachtelijk bereid van milieuvriendelijk geteelde ingrediënten. Zeker de lekkerste voor uw sla, vlees en visgerechten, ook voor friet en om in te dippen!! Bijzonder om te weten is dat deze mayonaise gemaakt is op zonne-energie. Sluit volledig aan bij een beter klimaat.

Wijn en chips

Zoals gezegd wordt het ’s avonds snel koud en donker. Toch vonden we het zonde om vroeg naar binnen te gaan. Om nog wat langer te genieten van de buitenlucht hebben we de vuurkorf aangemaakt en onszelf voorzien van een hapje en drankje.
De SPAR chip & dip zit in een tulband (alle bakjes waren vuil en/of in gebruik). De chips is verkrijgbaar  bij SPAR als duo voor €2,88 (chips & dip) en de wijn is een Max Reserva Red Blend Wijnkring Special Cuvee van het merk Errázuriz. Een verrassend lekkere wijn die voor slechts €14,95 verkrijgbaar is bij Wijnkringwinkels of wijnkring.nl.

De wijnopener op de foto is één van de vele wijnopeners in ons huis. Elke vakantie kopen we namelijk een fles wijn om van te genieten en elke vakantie vergeten we onze wijnopener mee te nemen. Met als gevolg dat we er weer een kopen en mee naar huis nemen. Drie maal raden wat onze kinderen van ons krijgen zodra ze op zichzelf gaan wonen…

Foodybox

Elk kwartaal ontvang ik de nieuwe Foodybox boordevol lekkere drankjes, hapjes en ingrediënten in ruil voor culinaire inspiratie. Hierbij probeer ik altijd zoveel mogelijk rekening te houden met iedereen, door lekkere maar ook makkelijke recepten te bedenken. Deze keer was het wel heel erg laagdrempelig dacht ik zo…

Waar kun jij van genieten?

Geverifieerd door ExactMetrics