Selecteer een pagina

Op vakantie gaan in tijden van corona is niet altijd even haalbaar. De ene dag is een bepaalde zone rood, de volgende dag is het weer oranje. Dan moet je twee weken in quarantaine, dan weer niet. Het is één grote soep. Het is dan misschien even balen dat je niet op vakantie kan met het hele gezin, maar daar hebben wij een oplossing voor: kamperen in je eigen tuin!

Tentstokken zijn verleden tijd

Verlies geen tijd met het in elkaar puzzelen van je tent. Die tentstokken geven je alleen maar grijze haren. Echte kampeerders maken tegenwoordig gebruik van pop-up tentjes. Deze pop-up tentjes vind je tegenwoordig ook in alle maten. Je hebt er zelfs ook voor zes personen. Super handig voor als je met hele gezin in één tent wilt slapen.
Let wel op met het plaatsen van je tent dat je een tactische plaats kiest: niet te veel zon en een droge plaats. In de zomer kan het wel eens heel snel, heel warm worden in je tent als deze in de zon staat. 

Je bent op vakantie, dus ontspan jezelf!

Er zijn heel veel verschillende manieren om jezelf bezig te houden in je tuin. Je kan allerlei spelletjes spelen zoals bijvoorbeeld kubben. Ook waterspelletjes spelen zijn een echte aanrader! Zeker voor je kinderen, die vinden dat ongetwijfeld fantastisch. Daarna kan je rustig afkoelen onder één van je parasols. Maak er maar een luxueuze kampeertrip van met ligstoelen, kussens en cocktails!

Lekker knus bij een kampvuurtje

Ben je echt gaan kamperen als je geen kampvuur hebt gemaakt? Niet echt. In de avond kan het al wel eens snel afkoelen. Dan is een kampvuur wel echt een geschenk uit de hemel. Je kan ook perfect een vuurkorf gebruiken om het veilig te houden.
Op een kampvuur kan je ook heel lekkere gerechten klaarmaken. Experimenteer gerust een keertje met het koken op een kampvuur: marshmallows, worstjes of satés. De eerste keren is het een beetje onwennig, maar na een paar keer zal je merken dat het heel leuk is. Lees meer over ‘Koken op een Vuurtje

Ochtendstond heeft goud in mond

Het leukste deel van kamperen is toch wakker worden met het geluid van de vogeltjes op de achtergrond en de ochtenddauw die glinstert op het gras?
Even een klein moment van ongemak wanneer je uit je tent moet kruipen, maar eens uit je tent bent, is het gewoon genieten van de rust en stilte. Zeker als je dan naar de bakker gaat voor verse pistolets. Dan rest je nog maar één ding te doen om je kampeertrip succesvol af te sluiten. Je voetjes onder één van je tuintafels schuiven.
We wensen je alvast een fijne kampeertrip toe!

Ga jij kamperen in eigen tuin?

Afbeelding van gromala26 via Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics