Thuisleven.com
Koken op een Vuurtje
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > Koken op een Vuurtje – Auteur: Mme Charlotte

Koken op een Vuurtje – Auteur: Mme Charlotte

Een boek voor mannen uitzoeken bij Uitgeverij Snor is de vraag. Eerst de website bekijken, daar kan ik de webshop al snel vinden. Wat een leuke boeken zie ik daar zeg, maarrr ho! Niet voor mezelf maar voor de man des huizes. Eerst even denken wat hij leuk vind: koken, moestuin, gamen. Geen echte lezer dus, wordt wel lastig maar als snel vind ik een boek: ‘Koken op een vuurtje’, welke man vind barbecueën nu niet leuk? Die van mij wel, dus de keuze is snel gemaakt, ‘Koken op een vuurtje’ wordt het.

Vrij vlot na het doorgeven valt het boek op de deurmat. “Voor jou”, en geef het aan manlief. Je ziet hem denken, ik heb niets besteld?! Dus ik geef hem uitleg, jij mag lezen en vertellen wat je er van vind, maak ik er een leuk verhaal van. De eerste indruk is goed, mooi boek met leuke fleurige pagina`s. ‘Alles voor een zomers BBQ-feestje’ staat op de kaft.

Koken op een vuurtje

Barbecueën kan iedereen, vertelt dit boek, met echt vuur. Het maakt niet uit hoe je barbecuet met een dure barbecue, een Big Green Egg of op kooltjes zoals manlief dat het liefst doet in de vakantie, zo primitief mogelijk. Verschil tussen briketten en houtskool wordt uitgelegd, hoe je het vuur aanmaakt. Belangrijk want alles proef je terug in het vlees. Gereedschap en timing is ook van belang: op tijd de barbecue aansteken tipt dit boek, dan komt het op een goede temperatuur. Geduld schijnt daarbij van belang te zijn. Handige tips en tricks waarmee het boek begint. Stappenplan en een lijst van favoriete ingrediënten van de schrijfster vullen het boek. Daarna komen de verschillende barbecue-feestjes aan de orde met elk zijn eigen recepten voor de barbecue. Er staan zeker lekkere en leuke ideeën tussen die wij van de zomer uit gaan proberen. Portobello gevuld met knoflookboter of de saté a la Mama: gegrild fruit en gegrilde groentes op de barbecue, iets waar ik zelf niet zo snel aan gedacht hebt. Ook aan de kinderen is gedacht: marshmallows op een stokje en gepofte aardappels met zure room staan er in. Kortom een leuk boek waar je zin van krijgt om te gaan barbecueën!

Koken op een vuurtje

Is er iets lekkerders dan op een zwoele zomeravond koken op een vuurtje? Om de kolen aan te steken en met een cocktail in de hand eten klaar te maken? Dat dachten wij ook! Vandaar dat we met dit frisse vrolijke BBQ-boek op de proppen komen. Mme Charlotte kookt de sterren van de hemel en vertelt en passant hoe je een echt feestje bouwt! De juiste muziek, de juiste aankleding, de juiste cocktails en natuurlijk de juiste recepten. Lekkere recepten,  goede tips voor een super-vurig eetfeestje. BBQ-en kan echt overal, ook de thema’s in het boek:  BBQ aan zee, Zomer BBQ, BBQ in de tuin, BBQ op de camping. Elk hoofdstuk met zijn eigen tips, recepten en als afsluiting bijpassende drankjes.

Koken op een Vuurtje

Onze mening

“Leuk boek”, zegt de man. Ik heb het ook doorgebladerd en vind het er ook nog eens leuk uit zien. Krijg weer helemaal zin in de zomer: kamperen, koken op een vuurtje, lekkere temperaturen en zomerse drankjes. Laat maar komen die zomer!

Titel: Koken op een vuurtje
Auteur:
 Mme Charlotte
Fotografie: Saskia Lelieveld
Vormgeving: Studio 100%
Formaat: 170 x 240 mm
Bindwijze: Softcover met flappen
Uitgeverij: Uitgeverij Snor

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

 • Het boek ziet er veelbelovend uit, ik doe graag mee met de winactie.
  Ik denk dat als ik het boek win, we het rouleren door de familie, want iedereen is gek op eten bij de BBQ!

 • Wat is er nou gezelliger dan samen, bij je eigen vuurtje, te genieten van een simpele maaltijd?! De stille omgeving, de zachte stemmen. De geir van het vuur en van de lekkernijen. En dat alles in de buitenlucht 🙂 Ik krijg er zin in!!!

 • Lijkt me een heerlijk boek om mee te nemen op onze kampeervakanties naar Frankrijk! Inspiratie opdoen en handig voor mijn man. Kan ik vanuit mijn luie stoel kijken hoe hij het doet met behulp van dit prachtige boek!

 • Wat binnen gekookt kan worden kan buiten ook! Heerlijk koken In de natuur! Met de kinderen een winter bbq organiseren en door dit leuke boek ideeen op doen. Ook zijn we klaar voor het zomerfeest en met de kinderen gerechten zoeken wat boven een vuurtje kan.

 • Leuk en ik doe graag mee!
  Om alvast ideeën op te kunnen doen als het zomer is…….
  Buiten koken is zo gezellig.
  Op al je soc.med.k. volg ik je al.
  Je fb. pagina like ik al.

  Twitter: @chucky1012

  Instagram @chucky1012

  Fb; Ike Hassankhan

  Xoxo

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics