Thuisleven.com
Sjef Specht & Willie Worm 5+- Identity Games
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Kaartspellen > Sjef Specht & Willie Worm 5+- Identity Games

Sjef Specht & Willie Worm 5+- Identity Games

Onder de Kerstboom hebben onze drie dochtertjes ‘Sjef Specht & Willie Worm‘ van Identity Games gevonden. De Kerstman is op zoek geweest naar een gezelschap spel dat zijn samen kunnen spelen, zelfs zonder volwassenen erbij.

Sjef Specht & Willie Worm

De doos spreekt aan, want nog dezelfde middag wordt het spel opgezet. “Papa en mama doen jullie mee?” “Nee, wij kijken journaal.” En nu ben ik benieuwd of het ze lukt? Ze pakken de onderdelen uit en bestuderen de spelregels. De oudste (9) volgt de stappen, die per foto zijn verduidelijkt. Ze legt een rond papiertje op de koker en draait de ring eromheen. (er zijn twintig velletjes bijgevoegd) Op die ring staan drie kleuren aangegeven, die onze kleuter allemaal kent. Ze propt er een, ruim 10 centimeter lange, groene worm in. Dan zoeken ze een strategische plek uit aan tafel. Op de draaischijf staan wederom de drie kleuren en nog drie symbolen: 2x, rood kruis en ? omringd met drie kleuren.

Sjef Specht & Willie Worm de spelregels

Sjef Specht & Willie Worm 5+- Identity Games

Zonder de spelregels te hoeven lezen weten de meisjes wat het betekent. De draaischijf moet goed op tafel gelegd worden, anders loopt de wijzer vast. Dit komt omdat de bevestiging van de wijzer niet aan de schijf vastzit. Het onderstel moet juist bezinken in het gestanste vierkant. Ze draaien om beurten aan de schijf. draaien de juiste kleur voor en laten de specht pikken in de boomstam. Daarvoor kan de specht achterover getrokken worden en losgelaten. Pas als bijna rondom geprikt is door Sjef, springt met een vaart de worm eruit. Hilariteit alom! De schoolmeid vindt het bijna té spannend.

Onze ervaring met Sjef Specht & Willie Worm

Sjef Specht & Willie Worm 5+- Identity Games

Deze groene worm maakt ook een toetergeluid en ik voel een springveer in de plastic hoes, zijn lijf. Zijn kop is van plastic en op de doos staat dat er niet op ogen en het gezicht gemikt moet worden. De boomstam, specht en worm lachen ons vriendelijk tegemoet. Het spel duurt ongeveer 15 minuten en is met meer dan twee spelers te spelen. De leeftijdsaanduiding van 5 jaar mag wat mij betreft naar beneden bijgesteld worden. De drie kleuren: geel, blauw en groen kennen sommige peuters best, alleen is het de vraag of ze op de beurt willen wachten.

Lees ook:

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics