Thuisleven.com
BIGGEN
Thuisleven.com > Spellen & Puzzels > Wie zwijnt er het meest met biggen? Met spelregels.

Wie zwijnt er het meest met biggen? Met spelregels.

Vergeet de regel “niet gooien in huis” want met het spel Biggen zal je wel moeten. Biggen is een werpspel waarbij je biggen werpt en dan aan de hand van de stand van de biggen bekijkt hoeveel punten je hebt verdiend. Scoor jij als eerste 100 punten dan heb jij gewonnen. Maar… niet knorrig worden als het je niet lukt, dit spel kun je namelijk nog vele andere keren spelen.

Biggen spelregels.

Maak de etui open en haal de potloden, scoreblokken de biggen eruit. Haal van het scoreblok het voorste blaadje waarop de puntentelling staat. Deze krijgt de “varkenshoeder” (alleen voor de duur van het spel). De varkenshoeder houdt bij wat de scores zijn van de spelers. Spreek af wie als eerste mag beginnen en start het spel.

De speler neemt de biggen in de hand en gooit deze in de lucht, niet te hoog want anders heb je kans dat ze kwijt raken. Vang ze niet maar laat ze op de tafel of op de grond vallen. Bekijk hoe de biggen zijn gevallen en noteer het aantal punten dat gescoord zijn.

Zodrade punten van de speler genoteerd zijn, moet de speler besluiten of hij met zijn beurt verder wilt biggen (spelen) of wilt stoppen. Maar let op: speel je verder dan kun je punten verliezen! Natuurlijk kun je hook het geluk hebben om extra punten te winnen… De één mag knorren en de andere zwijnen.

De speler die aan de beurt is, mag tijdens een beurt net zo vaak blijven ‘biggen’ (gooien) tot hij:

  1. besluit te stoppen en zijn punten laat noteren, of
  2. een Lui Varken werpt, waarmee zijn beurt wordt beëindigd en de score va nde beurt wordt teruggebracht tot 0, of
  3. een Beestenbende werpt, waarbij hij alle eerdere in het gehele spel behaalde punten kwijtraak.

Wanneer een speler zijn ronde heeft beëindigd, noemt de varkenshoeder het aantal punten dat hij in deze ronde heeft behaald en noteert ze. De speler links van hem is nu aan de beurt.

De winnaar die als eerste 100 punten heeft behaald, wint het spel!

Tip: voor een spelvariant bekijk het spelregels boekje dat is meegeleverd.

Wat vinden wij ervan?

Het spel Biggen

Biggen is een lekker simpel spel waarbij jong en oud plezier hebben. Extra leuk is de verpakking van het spel: een uitschuifbare etui. Hierdoor is het makkelijk mee te nemen op reis, vakantie, dagje uit of wat dan ook.

Het is mij overigens nog niet gelukt om de biggetjes op te poten te laten vallen. Maar goed dus dat het geen echte biggen zijn. De arme beestjes zouden anders vol met blauwe plekken zitten…

Informatie.

Biggen
Merk: Asmodee
Aanbevolen leeftijd: 8 – 99 jaar
Aantal spelers: 2 tot 6 spelers
Speeltijd: 30 minuten
Spelsoort: Partyspel
Inhoud doos: 1 plastic etui, 1 scoreblok, 2 biggen, 2 potloden en een spelregels boekje.

Lees ook:

Van welk spel zou jij graag een review willen zien?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

52 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics