Een kaart uit je hand kiezen en deze omschrijven in één of meerdere woorden klinkt simpel. Maar wat als je een kaart krijgt waarop een aangeklede poes aan het verven is en het schilderij zichtbaar tot leven komt. Wat vertel je dan zonder alle punten gelijk uit handen te geven? En wat ga jij zeggen als je een kaart voor je neus hebt liggen waarop een schelp nog groter is dan de persoon op de kaart? Dat maakt dat Dixit een fantastisch (fantasie)spel is om te spelen. Lees er meer over in onze review.

Dixit spelregels

Alle spelers hebben altijd zes kaarten in hun hand, waarop mysterieuze tekeningen te zien zijn. Om de beurt is een speler de verteller die een kaart uit zijn hand kiest en deze omschrijft. Dit kan door middel van een woord, een zin, of het maken van een gebaar of geluid. Alles is toegestaan. Probeer je tegenstanders goed in te schatten en zorg dat je hint niet té makkelijk of té moeilijk is. De andere spelers kiezen vervolgens een kaart uit hun handkaarten die ze bij de omschrijving vinden passen.

Hierna worden alle kaarten geschud en open op tafel gelegd, waarna het stemproces plaatsvindt. Welke kaart is nu van de verteller? Probeer de kaart van de verteller te ontdekken, laat je niet misleiden door de kaarten van de andere spelers, maar zorg dat zij wel op jouw kaart stemmen. Op deze manier kan jij de winnaar van Dixit worden!

Wat vinden wij ervan?

Dixit met spelregels
Wat zou jij bij deze kaarten vertellen?

Zodra ik de regels van Dixit uitleg klinkt iedereen erg positief gestemd. Zodra ze echter de kaarten in handen krijgen weten ze even geen raad meer. Ja sommige kaarten weten ze wel wat bij te vertellen maar sommige dingen ook helemaal niet. Als ik ze zeg dat het niet zoveel uit maakt wat ze vertellen maar ze in elk geval iets vertellen wat ze zien (zonder het exact te benoemen) dan komt de gezellige sfeer al snel terug.

We spelen meerdere rondes tot de eerste speler de 30 punten heeft behaald en kijken uit naar de volgende spellenronde. Maar niet meer deze avond want intussen is het voor de jongsten bedtijd.

Informatie

Dixit
Uitgever: Unbox Now
Aanbevolen leeftijd: 8 – 99 jaar
Aantal spelers: 3-8
Speeltijd: 30 minuten
Spelsoort: Denkspel – Partyspel – Storytelling spel
Taal spel: Duits – Frans – Nederlands
Inhoud doos: 84 kaarten, 8 houten konijnen, 8 stemfiches en een handleiding met spelregels

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics