Thuisleven.com
FRIENDS
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Partyspellen > FRIENDS de interactieve quiz is een geweldig partyspel

FRIENDS de interactieve quiz is een geweldig partyspel

Sinds een aantal weken ben ik begonnen met het kijken van alle FRIENDS afleveringen. Terwijl ik midden in seizoen 9 zit ontvang ik plots een mailtje met de vraag of ik het FRIENDS de interactieve quiz wil testen. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken, zeker niet nu we alle ins en outs kennen. Maar of dat ook echt zo is… Dat testen we snel met het interactieve spel. Lees er meer over in dit artikel.

FRIENDS de interactieve quiz

Verdeel de deelnemers in 2 groepen, doe dit voor je begint met het spel. Nu kiest elk team een personage van FRIENDS uit. Iedereen moet er mee eens zijn welk karakter je wilt zijn, je kunt namelijk niet hetzelfde karakter hebben. Daarna begint het spel. Elk team moet zoveel mogelijk punten verdienen door het juiste antwoord te geven op de vraag. Het team met de meeste punten wint het spel. De Elektronische Game Master stelt elk team om de beurt een vraag. Om het spel te laten beginnen klik je op de paarse of gele knop. Als de vraag waar is klik je op de PERK-knop, als het niet waar is klik je op de CENTRAL-knop. Elk team begint met 20 punten, als je het antwoord goed hebt krijgt het team 10 punten als het antwoord fout is verlies je 10 punten.

Er zijn 3 rondes:

  1. Om de beurt: De Elektronische Game Master stelt elk team omsten beurt een vraag. Het is aan jou te raden of de vraag waar of niet waar is.
  2. De bliksemronde: Elk team moet in deze ronde een minuut zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.
  3. Face to face: Bij deze ronde mag alleen het snelste team de vragen te beantwoorden. Zorg ervoor dat je als eerste je zoemer indrukt (de paarse of gele knop) en geef vervolgens zo snel mogelijk antwoord op de vragen. LET OP: In deze ronde zijn sommige vragen bonuspunten. De Elektronische Game Master zal je vragen om het antwoord hardop te zeggen en vervolgens controleert hij of het antwoord goed is.

Aan het einde van het spel wint het team met de meeste punten.

Maar let op: De Elektronische Game Master kan elk moment een gekke uitdaging verzinnen die jij als team moet gaan uitvoeren. Deze uitdagingen moet zo snel mogelijk uitgevoerd worden. Als het je lukt krijgt jouw team bonuspunten, als het je niet lukt verlies je punten.

Kleine tips vooraf:

  1. Als je het spel wilt pauzeren, druk dan tegelijkertijd op de 2 knoppen PERK en CENTRAL. Zodra je het spel wilt hervatten klik dan op de gele of paarse knop.
  2. Als je de laatste vraag opnieuw wilt horen, druk dan 2 keer achter elkaar snel op de PERK- knop
  3. De Elektronische Game Master maakt de score bekend elke rond. Wil je scores weten tijdens een ronde ? klik dan tegelijkertijd de PERK- en CENTRAL-knop iets langer dan 2 seconden.
  4. Als je het spel nog niet begrijpt legt de Elektronische Game Master het voor je uit. Zodra je het spel al vaker hebt gespeeld en de regels begrijpt kan je de uitleg overslaan door op de gele of paarse knop te klikken.
  5. Als een speler namens een andere speler een vraag beantwoord en ongelijk heeft waardoor een team punten verliest, kan je nog altijd het antwoord ongeldig maken door tweemaal snel op de CENTRAL-knop te klikken. Let op: dit moet je snel doen voor er een nieuwe vraag komt. De Elektronische Game Master negeert dan het foute antwoord en stelt opnieuw een vraag.

Wat vinden wij ervan?

FRIENDS de interactieve quiz

Als eerste valt natuurlijk de vormgeving van het spel op. Deze ziet er namelijk uit als een videoband. Toen ik de kinderen vroeg waar het spel op leek kreeg ik de meest rare antwoorden, crasseterecorder was toch wel het meest originele…
Maar de vormgeving van het spel is dus een videoband en deze werd ook wel videocasette genoemd. Zo’n videoband deed je in de videorecorder en als je maar lang en vaak genoeg speelt dan ging de qualiteit uiteindelijk achteruit. Als je dit nog goed weet, zoals ik, dan weet je ook dat je niet meer tot de jeugd behoort. LOL.

Anyway… eenmaal het spel aan het spelen valt op dat de ene vraag makkelijker is dan de andere. Bij sommige vragen is het zelfs peentjes zweten.

Informatie

FRIENDS de interactieve quiz
Aanbevolen leeftijd: 12-99 jaar
Aantal spelers: 2+
Spelduur: ongeveer 20 minuten
Spelsoort: partyspel

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics