Thuisleven.com > Huishouden > 10 Lifehacks, handigheidjes die je leven beter/gemakkelijker maken (deel 1)

10 Lifehacks, handigheidjes die je leven beter/gemakkelijker maken (deel 1)

Lifehack 1: Folie om een led lamp

Ga je fonduen, gourmetten, of op een andere manier gezellig samen eten aan de tafel waar een lamp boven hangt? Gebruik dan folie om de lamp te beschermen tegen vetten en eventuele spetters. Na gebruik eraf halen en opgeruimd staat netjes.
Let op! Bij andere lampen is dit geen optie ivm warmte.

Lifehack 2: Dunschiller voor kaas

Schil met een dunschiller het randje van de kaas. Een kaasschaaf schaaft er namelijk te veel kaas vanaf en dit is voedselverspilling.

Lifehack 3: Knip de boterham in stukjes

Een boterham voor kleine kinderen in kleine stukjes knippen met een schaar i.p.v. met een mes (leek mij trouwens heel normaal, maar voor sommigen bleek dit toch nog een tip te zijn).

Lifehack 4: Kipfilet knippen

 

Ontdooide Kipfilet in stukjes knippen i.p.v. snijden. Dit gaat ook makkelijk met nog half bevroren kipfilet (te laat uit de vriezer gehaald)

Lifehack 5: Ontbijttafel dekken in de avond

Kom je moeilijk ’s ochtends uit bed? Zet dan de avond t

 

evoren alles klaar, dek zelfs de tafel zodat je ’s ochtends alleen maar aan hoeft te schuiven.

Lifehack 6: (Brood)beleg op een dienblad

Zeker met kinderen kun je al gauw een hoop verschillend broodbeleg in de kast hebben staan. Zet al deze spullen op een dienblad en je hebt alles in een keer opgeruimd of op tafel ge

 

zet. Een dienblad met daaronder een vak waarin het brood, koek en beschuit kan is nog idealer!

Lifehack 7: Microvezeldoekje en allesreiniger voor schone ramen

Ik “lap” de ramen en spiegels met een microvezeldoekje en een warm sopje van allesreiniger. Gewoon het raam afnemen en vlekken wegpoetsen. Daarna klein minuutje laten drogen en drogen met een tweede, droge microvezeldoek of een stuk keukenpapier. Streeploos schoon!

Lifehack 8: Op de kop snijden

Een stokbrood op z’n kop leggen en dan snijden sch

 

ijnt makkelijker te gaan. 15421020_1236051649822364_6962763337210822280_n

Lifehack 9: Kabels labelen

Al onze opladers hebben een labeltje geknoopt in het snoer gekregen. In de wirwar van de oplader-lade lezen wij alleen de labels en daarna proberen we de snoeren pas uit de knoop te halen. Dan hebben we i.i.g. de goede!

Lifehack 10: afwasmiddel / soda in de aangekookte pan

 

Als je eten is aangebrand in een pan, is je pan daarna heel moeilijk schoon te maken. Doe dan een beetje afwasmiddel of soda in je pan en een laagje water. Zet je pan weer een poosje op je kookplaat. Daarna is je pan makkelijker en sneller schoon te schrobben.

Ook deel 2 en deel 3 staan al online.

Miranda

Verloofd met Tom, moeder van Daan, Vera, Tim, Iris en Evi.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zal je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakanties, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

7 reacties

  • Als ik weer eens vergeet de roomboter uit de koelkast te pakken. Dan gebruik ik de kaasschaaf voor een plakje boter op mijn brood. Werkt super.

  • Ik schaam me bijna om dit nu te zeggen maar ik gebruik een mes voor de korsten van kaas… serieu een dunschuller? Ik vind het zooo vreselijk smerig als er van die harde randen langs me kaas zitten *sorry* de kipfilet snij ik idd ook half bevroren…. echt zooooooveel handiger! Ik knip eigenlijk geen eten vind snijden niet echt lastig of een gedoe ofzo…lifehack 7 moet ik echt gaan proberen!!! Ik heb nog nooit een perfect streeploos raam gehad… heb alles geprobeerd, nawrijven met kranten, een ui in het water al dat soort dingen…. maar deze gewoon zo zonder trekkertje ook, want die dingen haten mij echt! Als het werkt GENIAAL! ga ik dus proberen.

  • Als je een pot groenten niet open krijgt, eerst een gaatje in de deksel prikken met een schaar…
    En als je bv Koffiemelk in wil schenken zonder dat het er onregelmatig uit klotst…ook een gaatje maken aan de andere kant…

  • Ik maak met de kaasschaaf kleine plakjes van komkommers. Heerlijk op je broodje kaas of kipfilet.
    De eiersnijder snijd ook champignons in kleine plakjes. Ideaal. Aardbeien ook!