Thuisleven.com > Huishouden > 10 Lifehacks, handigheidjes die je leven gemakkelijker maken (deel 2)

10 Lifehacks, handigheidjes die je leven gemakkelijker maken (deel 2)

Life Hack 1: Diepvries schoonmaken met föhn / stoomstrijkijzer
De vriezer schoonmaken met een stoomreiniger of een föhn. Met een half uurtje is alles weer schoon, netjes en opnieuw ingericht.

Life Hack 2: Deksel open maken
Krijg jij de deksel van de glazen pot ook altijd zo moeilijk open? Gebruik dan het haakje wat aan je blikopener zit.

Life Hack 3: Losse kabels
De klipjes die in de boterhammenzakjes niet meer weggooien, je kunt ze namelijk perfect gebruiken om kabels mee te bundelen zo heb je een overzichtelijke lade binnen een mum van tijd. Oja nog even een hangertje aan hangen waar je de naam op kunt schrijven en je weet daarna ook nog eens waar de kabels voor zijn…

Life Hack 4: Visitekaartjes
Wordt je ook zo gek van alle rondslingerende visitekaartjes? Maak een album “Visitekaartjes” aan op je pc/laptop en zet hier vervolgens de foto’s in die je gaat maken van de visitekaartjes. Geef elk visitekaartjes een logische naam en je hebt binnen een tel het juiste visitekaartje bij de hand indien nodig.

Life Hack 5: Absorbeer nattigheid
Om nattigheid en vuil op de bodem van de prullenbak te voorkomen is het handig om een krant onderin te leggen. Deze absorbeert nattigheid, zo houdt je de prullenbak (en kliko) langer schoon.

Life Hack 6: Telefoonstandaard
Vouw je zonnebril of gewone bril in elkaar en zet er vervolgens je gsm op. Zo heb je een goedkope telefoonstandaard. Ideaal als je een filmpje wilt kijken en je je handen vrij wilt hebben.

Life Hack 7: Kookboek houder
Gebruik een kledinghanger dat bedoeld is voor broeken/rokken (zo een met knijpertjes) en knijp hier het betreffende boek in. Hang dit vervolgens aan een keukenkastje en voila!

Life Hack 8: Bescherm kabels
Irriteer jij je ook zo aan die dunne kabels die zo snel kapot gaan? Vanaf nu spaar je de veertjes die in een pen zitten op en draait ze daarna om een kabel die je vaak gebruikt. Zo bescherm je de kabels.

Life Hack 9: Doseer spuit
Ga je poffertjes en/of pannenkoeken bakken maar heb je moeite met het beslag in de pan te doen gebruik dan een lege tomatensaus fles (of een andere fles) met een doseerspuit-dop.

Life Hack 10: Organizer
Schoenendozen zijn perfecte organizers in lades. Ook nog eens milieuvriendelijker en goedkoper dan de gekochte versie.

Lees ook deel 1 en deel 3 voor nog meer Lifehacks en vul gerust aan!

Miranda

Verloofd met Tom, moeder van Daan, Vera, Tim, Iris en Evi.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zal je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakanties, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

4 reacties