Life Hack 1: Diepvries schoonmaken met föhn / stoomstrijkijzer

De vriezer schoonmaken met een stoomreiniger of een föhn is een van de eerste lifehacks die in mij op komt om nu te benoemen. Met een half uurtje is alles weer schoon, netjes en opnieuw ingericht.

Life Hack 2: Deksel open maken

Krijg jij de deksel van de glazen pot ook altijd zo moeilijk open? Gebruik dan het haakje wat aan je blikopener zit.

Life Hack 3: Losse kabels

De klipjes die in de boterhammenzakjes niet meer weggooien, je kunt ze namelijk perfect gebruiken om kabels mee te bundelen zo heb je een overzichtelijke lade binnen een mum van tijd. Oja nog even een hangertje aan hangen waar je de naam op kunt schrijven en je weet daarna ook nog eens waar de kabels voor zijn…

Life Hack 4: Visitekaartjes

Word je ook zo gek van alle rondslingerende visitekaartjes? Maak een album “Visitekaartjes” aan op je pc/laptop en zet hier vervolgens de foto’s in die je gaat maken van de visitekaartjes. Geef elk visitekaartjes een logische naam en je hebt binnen een tel het juiste visitekaartje bij de hand indien nodig.

Life Hack 5: Absorbeer nattigheid

Om nattigheid en vuil op de bodem van de prullenbak te voorkomen is het handig om een krant onderin te leggen. Deze absorbeert nattigheid, zo houd je de prullenbak en kliko langer schoon.

Life Hack 6: Telefoonstandaard

Vouw je zonnebril of gewone bril in elkaar en zet er vervolgens je gsm op. Zo heb je een goedkope telefoonstandaard. Ideaal als je een filmpje wilt kijken en je je handen vrij wilt hebben.

Life Hack 7: Kookboek houder

Gebruik een kledinghanger die bedoelt is voor broeken/rokken (zo één met knijpertjes) en knijp hier het betreffende boek in. Hang dit vervolgens aan een keukenkastje en voila!

Life Hack 8: Bescherm kabels

Irriteer jij je ook zo aan die dunne kabels die zo snel kapot gaan? Vanaf nu spaar je de veertjes die in een pen zitten op en draait ze daarna om een kabel die je vaak gebruikt. Zo bescherm je de kabels.

Life Hack 9: Doseer spuit

Ga je poffertjes en/of pannenkoeken bakken maar heb je moeite met het beslag in de pan te doen gebruik dan een lege tomatensaus fles (of een andere fles) met een doseerspuit-dop.

Life Hack 10: Organizer

Schoenendozen zijn perfecte organizers in lades. Ook nog eens milieuvriendelijker en goedkoper dan de gekochte versie.

Lees ook:

Heb jij nog een Lifehacks waar we niet zonder kunnen vul gerust aan!

Geverifieerd door ExactMetrics