10 Life hacks
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > 10 Life hacks, handigheidjes die je leven beter/gemakkelijker maken (deel 3)

10 Life hacks, handigheidjes die je leven beter/gemakkelijker maken (deel 3)

Life hack 1: Moeite met codes lezen?

Met deze lifehack maak je een foto met je gsm of camera en bekijkt vervolgens de foto vergroot om de code makkelijk te kunnen lezen.

Life hack 2: Bespaar je rug

De wasmand op de standaard van het babybadje zetten als je de was ophangt.

Life hack 3: Bakje erbij?

Ga je lekker BBQ-en of heb je een ander gepland feestje maar te weinig kommetjes? Gebruik dan een cupcake bakplaat, deze hebben voorgevormde kommetjes en zijn ideaal op meerdere manieren. Niet alleen voor sausjes maar ook voor uitjes, augurken, olijven enzovoorts…

Life hack 4: Sleutels uit elkaar houden

Heb jij meerdere sleutels die op elkaar lijken en je hebt moeite ze uit elkaar te houden? Voorzie het gedeelte dat je in de hand houdt van een nagellak kleurtje. Wel elke sleutel een ander kleurtje geven hé.

Life hack 5: Opgeruimd staat netjes

Geen plek meer in de kast voor alle schoonmaakartikelen?
Gebruik een hanger voor aan de deur waar je je schoenen in kunt bewaren en stop hier alle flacons, schoonmaakmiddelen en meer in

Life hack 6: Online kortingen

Voordat je iets besteld van internet kijk eerst even of je online nog een kortingscode kunt vinden. Hier kan je ooit nog een paar euro mee besparen.

Life hack 7: Vacumeren niet alleen voor eten

Kleine zolder? Maak gebruik van vacuümzakken om kleding. Kussens en dergelijke op te bergen

Life hack 8: Thee voor 2 1

Zin in maar 1 kopje thee. Wist je dat je bijvoorbeeld de zakjes van pickwick in 2 delen kan knippen. Het andere deel kun je dan nog schoon bewaren voor een andere keer

Life hack 9: Van volle trap naar opgeruimde trap

Een rieten mand met hengsel (zo’n ouderwetse boodschappenmand) is handig om onder of boven de trap te zetten, of zelfs op een traptree als dat past. Daar stop je dan alles in wat in de loop v.d. dag van beneden naar boven moet, of andersom. Nooit meer losse spullen op een traptree!

Life hack 10: Planten bewateren

Wil je kleine, tere plantjes water geven (bv opkomende plantjes in een moestuin?) Een kindergietertje met een bijbehorend sproeikopje is hiervoor heel geschikt.

Lees ook:

Welke Lifehack vind jij fijn?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics