Toepassing van silicagelzakjes in het huishouden
Thuisleven.com > Huishouden > Waar je silicagelzakjes voor kunt gebruiken.

Waar je silicagelzakjes voor kunt gebruiken.

Je kent het wel. Je bestelt een apparaat en er valt een zakje met korrels uit de verpakking. De silicagelkorrels zitten ook vaak in schoenendozen, bij thuistesten en in het potje vitaminepillen. Ik gooide de zakjes altijd direct weg bij het restafval nog voordat een kind het zakje open kan peuteren. Maar wist je dat je deze zakjes ook heel handig in je huishouding in kunt zetten? Ik zet ze voor je op een rijtje. Geen zakjes met silicagelzakjes meer weggooien dus!

Silicagelkorrels in het huishouden.

Het doel van deze zakjes is vochtabsorptie om de producten droog te maken of te houden. Dat voorkomt corrosie op termijn. Deze functie kan je natuurlijk ook op andere vlakken in je huishouding inzetten.

Sporttas minder laten stinken.

Doe een paar silicagelzakjes in je sporttas of gymtas. Ze nemen het vocht van de sportkleding en sportschoenen op, hierdoor ruikt je tas veel frisser.

Sieraden glanzend houden met silicagel.

Zilver kan dof worden door vocht. Bewaar de zakjes silicagel in je sieradendoosje. Hierdoor blijven je sieraden prachtig glanzen.

Waterschade aan je telefoon beperken.

Leg je telefoon een paar dagen in een bakje met silicagelkorrels wanneer deze vochtig is geworden. Als je er snel bij bent kun je waterschade beperken.

Gereedschap roest minder snel.

Je (tuin)-gereedschap roest door vocht. Dus bewaar je zakjes silicagel in je gereedschapskist. Het blijft altijd zaak om zuinig met je gereedschap om te gaan en dit droog/ schoon op te bergen.

Je scheermes langer mee laten gaan.

Net zoals gereedschap, kan ook een scheermesje gaan roesten. Wist je dat je scheermesje langer scherp blijft door het telkens in een bakje met silicagelkorrels te leggen? Je voorkomt corrosie, met andere woorden roest. Zo kan je langer met wegwerpscheermesjes doen.

Bloemen drogen met silicagelkorrels.

Gedroogde bloemen zijn terug van weggeweest. Gebruik wat silicagelkorrels om je bloemen binnen een paar dagen te drogen. Dit kan onder een stolp of in een luchtdichte doos.

Bewaren van tuinzaden.

Houd je tuinzaden vochtvrij door ze samen met een paar zakjes silicagel te bewaren. Dat voorkomt het beschimmelen van je zaden.

Veiligheidswaarschuwing.

Intensief contact van de huid en slijmvliezen met silicagelkorrels dient te worden vermeden vanwege de uitdroging ervan. Gebruik van handschoenen, stofbril, laboratoriumjas en stofmasker wordt aldus aangeraden bij het werken met silicagel. De silicagelkorrels worden niet door het lichaam opgenomen en zijn niet giftig. Na inname van silicagelkorrels volstaat het om een glas water te drinken. 

Lees ook:

Waar ga jij de silicagelzakjes voor gebruiken?

Bron afbeelding: Pixabay

Linda Meester

Blogger op TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

22 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics