Thuisleven.com > Boeken & Films (volwassenen) > Advocaten serie Zuidas: spanning, liefde, bedrog maar vooral: MACHT!!

Advocaten serie Zuidas: spanning, liefde, bedrog maar vooral: MACHT!!

Voor deze review kregen we het volledige eerste seizoen van Zuidas op dvd toegezonden. Je kan wel nagaan dat deze niet even snel bekeken was. Maar man oh man: wat een serie!

Zuidas, waar gaat dat nou over?

Zuidas is een Nederlandse dramaserie over het wel en wee op het fictieve advocatenkantoor Van de Sande Grinten Meijer aan de Amsterdamse Zuidas. De serie is geschreven door Karima O’Flynn-Belgacem, Maria Guldenaar en Rolinde Hoorntje.

De serie volgt het leven van de recent afgestudeerde juriste Sabia (Jouman fattal). Sabia heeft een aanstelling als advocaat-stagiaire gekregen op het prestigieuze advocatenkantoor Van de Sande Grinten Meijer. Het advocatenkantoor wordt geleid door Christine Meijer (Annet Malherbe) en Rudolf van de Sande Grinten (Mark Rietman). De partners proberen de kwaliteit en de zichtbaarheid van het kantoor koste wat kost hoog te houden in een machtsbeluste en statusgevoelige wereld, maar ze wantrouwen elkaars bedoelingen. Sabia wordt ook geconfronteerd met de snelle en harde wereld van de advocatuur aan de Zuidas. Ze kan haar ervaringen delen met eveneens beginnend advocaat Quinten (Bram Suijker), zoon van een van de partners. De overige medewerkers bij het kantoor,  laten zich vaak meeslepen door hun eigen ambities.

Meer lezen over series

Ervaring met Zuidas

Ik ben iemand die best wel houdt van een dramaserie en van detectives. Maar zeker ook van nederlandse producties zoals Daglicht en Loft. Van deze serie had ik dan ook wel wat verwachtingen. Dus ik doe de dvd er in, zet m aan en ga er voor zitten met wat knabbels en wat te drinken. Kinderen op bed dus helemaal top.

De serie staat op twee dvd’s en bestaat uit 8 afleveringen. Het menu is duidelijk en eenvoudig. De voorkant van de dvd doet heel wat vermoeden: intrige, spanning en verraad? Ik ga het beleven!

De eerste aflevering. Het begint met een bijzonder sterk gesproken intro. En de woorden Er is een vloek die ons allen verbind: Ambitie…. Oww, heerlijk!! Dat belooft wat.

Wel krijg je in de eerste 10 a 15 minuten wat rechterlijke termen om je oren, maar ja, daar is het ook een advocatenserie voor. Maar het belemmert de kijker niet om door te blijven kijken en om geboeid te raken in het verhaal.  Je leeft mee met Sabia, die haar best doet om een stagiaire plaats te krijgen op een advocatenkantoor. Je voelt de teleurstelling, maar daarna ook de victorie! Je wordt ook al langzaam maar zeker meegetrokken in de verschillende spelen die daar gaande zijn… overnames, elkaar proberen buitenspel te zetten, lust, of toch liefde? En hoe ver ga jij om je doel te bereiken?

Je gaat door de serie ook nadenken over dat soort dingen. Wie ben jij? waar sta jij voor? Hoe ver ga jij om te bereiken wat jij wilt? Ten koste van alles of toch niet? Rechtvaardigheid? Eerlijkheid? Betrouwbaarheid?

Conclusie over Zuidas, de serie

Zuidas is een geweldige serie, die reeds ook al op tv is verschenen op Npo. Een echte aanrader voor iedereen! Wel een waarschuwing: als je een aflevering gezien hebt, wil de de rest ook zien!  Nieuwsgierig geworden? Bekijk de trailer eens op: trailer zuidas 

[bol_product_links block_id=”bol_5b50561cbc9c2_selected-products” products=”9200000091835742″ name=”Zuidas” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

1 reactie