Selecteer een pagina

Op 1 februari was het weer zover: een nieuwe reeks Samsung Galaxy S-toestellen werd gepresenteerd en op de markt gebracht. Een feest voor liefhebbers van kwalitatief hoogwaardige Android-smartphones dus! Ben jij ook liefhebber van Samsungs toptoestellen? Dan ben je vast ook geïnteresseerd in de nieuwe Samsung S23-serie, die bestaat uit drie verschillende toestellen. We bespreken de belangrijkste Samsung S23 specs voor de hele serie.

Samsung Galaxy S23

Eerste bespreken we de belangrijkste Samsung S23 specs voor het standaardmodel van de serie: de Samsung Galaxy S23. Dit is het enige toestel in de serie dat op broekzakformaat is. Ondanks dat het scherm van 6,1 inch bescheiden van formaat is, is het wel een zeer helder AMOLED-scherm dat het ook goed doet in fel zonlicht. Net als de andere smartphones in S23-serie, is dit toestel gezegend met het beste van het beste qua processor: de krachtige, snelle en zuiniger Snapdragon 8 Gen 2 chip van Qualcomm. Daarnaast is de telefoon voorzien van zuinig werkend 8 GB intern geheugen en een accu van 3.900 mAh. Qua camera’s is de Samsung Galaxy S23 voorzien van een 50 MP hoofdcamera een ultragroothoeklens van 12 MP en een telelens van 10 MP. De selfiecamera telt 12 MP en kan filmen met 60 beelden per seconde. De opslagcapaciteit van het toestel is 128 GB, maar je kunt er ook een kopen met 256 GB.

Samsung Galaxy S23 Plus

Behoefte aan een groter scherm en niet aan een telefoon op broekzakformaat? Overweeg dan de Samsung Galaxy S23 Plus (ook wel S23+). Deze heeft een scherm van 6,6 inch dat, net als bij het standaardmodel overigens, een hoge verversingssnelheid van 120 Hz heeft. Qua camera’s, processor en intern geheugen is het toestel verder hetzelfde als de ‘gewone’ S23, maar hij is wel voorzien van een fors grotere accu van 4.700 mAh. Daarnaast kan hij met 45W in plaats van 25W snelladen, maar voor dat snelladen is wel een oplader nodig die je zelf nog moet regelen. De opslagcapaciteit van de S23 Plus is 256 GB, maar het is ook mogelijk er een te kopen 512 GB.

Samsung Galaxy S23 Ultra

De beste Samsung S23 specs vinden we in het ultieme vlaggenschip van de serie: de Samsung Galaxy S23 Ultra. Dit is een superluxe, grote smartphone met een groot display van 6,8 inch. Dit scherm heeft een hogere piekhelderheid en maximale resolutie dan de andere telefoon in de nieuwe S23-serie. Ook beschikt het toestel over een geïntegreerde stylus, de zogenaamde S-Pen. Daarmee kun je extra dingen doen op het scherm, maar hij werkt ook als afstandsbediening voor het maken van foto’s of het houden van een PowerPointpresentatie. Een belangrijk selling point van de S23 Ultra (vooral voor fotoliefhebbers) is de verbijsterende hoofdcamera van 200 MP en de extra periscooplens die zorgt voor betere zoommogelijkheden. De telefoon is verder voorzien van een enorme accu van 5.000 mAh. Standaard heeft de telefoon een opslagcapaciteit van 256 GB, maar het is ook mogelijk om een exemplaar met 512 GB of 1 TB te kopen én om een versie te kopen met 12 GB RAM in plaats van 8 GB.

Veel om enthousiast te worden bij de nieuwe Samsung S23-serie dus. Welk toestel bij jou past hangt af van je voorkeuren, maar natuurlijk ook van je budget. Want het spreekt natuurlijk voor zich dat de prijzen van de toestellen ook in bovenstaande volgorde oplopen.

Lees ook:

Koop jij graag een nieuwe telefoon?

Geverifieerd door ExactMetrics