Waarschijnlijk heb jij net zoals ik, vaak je gsm bij je terwijl je super de luxe camera thuis ligt. Vaak is dat fijn, want waarom zou je continu met een grote spiegelreflex camera rond willen lopen? Maar soms dan baal je er gigantisch van. Zeker omdat je met je gsm toch lang niet zo’n mooie foto’s maakt als met een luxe camera. Toch met wat goede tips, de juiste aanpak en instelling kom je al een heel eind met je smartphone camera.
Haal het beste uit je smartphone camera
Als eerste is het natuurlijk fijn om te weten hoe je het beste foto’s kunt maken. In het eerste hoofdstuk uit het boek “De phonetograaf” leer je dan ook even in een Jip en Janneke taal hoe een camera werkt. Denk daarbij aan een lens, sensor, pixels en resolutie. Dat klinkt allemaal ingewikkeld maar geloof mij, dit boek sleept je er op een relaxte manier door heen. En als je het dan nog niet snapt, geen probleem! De rest van het boek gaat namelijk vooral om voorbeelden. Zo komen portretten, kinderen, landschap, onderweg, thuis en mijn favoriete gedeelte: voor de pro’s aan bod.
En nogmaals door de vele voorbeelden en de prettige spreektaal uit het boek (te begrijpen voor iedereen, zelfs de leek), haal je hier niet ƩƩn maar tientallen tips uit binnen een mum van tijd. OkƩ dat laatste is niet helemaal waar. Je leest het weliswaar heerlijk weg, toch is dit geen leesboek. Zo lees je hoe je het e.e.a. kunt aanpakken en vervolgens kun je dan gaan spelen met de tips uit het boek. Wat ik zelf belangrijk vind is om vooral ook jezelf of in je stijl te blijven. Heb je jaren lang een bepaald soort foto gemaakt, ga dan niet ineens het tegenover gestelde doen. Blijf in die sfeer en probeer dat te verbeteren.
Mijn ervaring
Ik heb jarenlang als model voor een camera gestaan en nog steeds sta ik wel eens model. Helemaal onbekend met “het perfecte” plaatje ben ik dan ook niet. Echter heb ik als model VOOR de camera gestaan en is het gedeelte ACHTER de camera mij nog niet allemaal even duidelijk. Juist die onbekendheid en de bekendheid maakt dat ik het boek al snel begrijp en een reeks dingen over kan slaan. Andere dingen neem ik juist graag onder de loep om mij erin te verdiepen. Dat maakt dat dit een boek is dat je niet snel terug zet in een kast en je jaren later weer eens uit haalt. Nee dit boek ligt daar waar ik veel foto’s maak om even snel tussen door te spieken naar tips.
Info en waar te koop
Auteur en foto’s: Vicky Bogaert
Uitgeverij: Van Halewyck
ISBN: 9789461317292
De Phonetograaf is o.a. te koop bij Van Halewyck en Bol.com.
p.s. Vicky mocht je ooit nog een model zoeken of waarmee je eens op pad wilt om wat te stoeien met een camera, dan hoor ik het graag!
Lees ook:
- Schoenen om met je kleding te combineren.
- Herbeleef je jeugd met het boek āMijn eerste 18 jaarā.
*Ā Voor dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *
Hey Miranda, Vicky hier!
Wat een fijne recensie, heel erg bedankt daarvoor!
Vind je het ok als ik dit artikel deel op mijn facebook-pagina: https://www.facebook.com/smartphonefotografie.be
En een leuk model is al-tijd welkom! š
Hoi Vicky,
Wat een leuke reactie! Natuurlijk mag je de recensie delen, alleen maar leuk!
En als je eens wilt samenwerken mail me dan gerust: thuisleven@gmail.com
Dat klinkt echt heel handig als je mooie foto’s wil maken š