Selecteer een pagina

Combineren, ik ben er niet zo goed in. Ik ben er nu ook wel achter waar mijn grootste struikelpunt ligt. Ik houd van kleurige en drukke prints. En dat dan op mijn kleding, schoenen én accessoires. Probeer jij maar eens print op print te combineren. Nu hebben we een dochter die dat wel kan, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Ik zet wat tips op een rijtje om bijvoorbeeld je schoenen beter met je kleding te combineren.

Ga uit van een sterke basis

Met een sterke basis is het makkelijk combineren. Een goed voorbeeld hiervan is de jeans. Neem één kledingstuk en ga daarvan uit voor die dag. Het is sowieso aan te bevelen om een aantal basics in je kledingkast te hebben. Een zwart of wit shirt maakt het combineren een stuk eenvoudiger.
Wat schoeisel betreft valt een paar sneakers wel onder de basis.

Ga uit van een effen kleur

Een effen gekleurd shirt, blouse of top combineert een stuk eenvoudiger dan die drukke prints waar ik zo van houd. Je kan hiermee ook makkelijker ieder jaar de modekleuren volgen. Dit doe je door een item, liefst bovenkleding, in één van de toonaangevende modekleuren aan te schaffen.
Je schoenen koop je liever in een neutrale kleur. Denk hierbij wel aan het beoogde gebruik. Witte gympen trek je niet aan naar het bos bijvoorbeeld.

Loop met het seizoen mee

Als je voeten uitgegroeid zijn, dan kan je gemakkelijker een extra paar schoenen kopen. Berg ze na het seizoen droog en schoon op en je doet er meerdere seizoenen mee. Kies voor de zomer voor sandalen. Deze staan leuk onder een zomerse broek of jurk en zijn casual en sportief te dragen. Voor de winter kan je kiezen voor een paar stoere boots of laarzen.

Onderhoud van je schoenen

Trap je schoenen niet uit, maar neem de tijd bij het aan- en uittrekken van een paar. Na lopen met schoenen in een zanderig gebied of bij regenachtig weer klop je deze eerst uit. Dan zet je ze weg op een plek waar ze goed kunnen drogen voor het volgende gebruik. Bij erg natte schoenen kun je er een papieren krant of folders instoppen, dit absorbeert de nattigheid. Er zijn ook sprays verkrijgbaar die schoenen van allerlei materialen beschermen tegen vuil en vocht. Het kan raadzaam zijn je hier eens in te verdiepen. Blijf je verschillende paren schoenen niet doorstapelen in de schoenenkast. Berg ze na het seizoen netjes op. Zodat je ze het volgende jaar weer gerust kunt dragen.

Lees ook:

Heb jij genoeg schoenen om mee te combineren?

Bron afbeelding: OMODA

Geverifieerd door ExactMetrics