Thuisleven nieuw logo.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Fashion > Schoenen > Met espadrilles loop je de zomer tegemoet

Met espadrilles loop je de zomer tegemoet

Er wordt één dag mooi weer verwacht. Ik ga gelijk naarstig op zoek naar mijn zomerkleding. Ondertussen check ik mijn benen. Kan ik daar nog wel mee voor de dag komen? Ze zijn wat wit, maar hé het seizoen moet nog beginnen. Dan wil ik de achtertuin inlopen. Wacht, waar zijn mijn lichtgewicht zomerschoenen eigenlijk? Ik duikel mijn geliefde espadrilles op van de vliering. Het wordt wel weer eens tijd voor een nieuw paar.

Zool van touw

Espadrilles, iedereen heeft het erover, maar wat is het eigenlijk? De grootste gemeenschappelijke deler van alle espadrilles is de zool van touw. Vanouds wordt deze gemaakt van hennep of jute. Tegenwoordig wordt de zool vaak ook verstevigd met rubber, desnoods als touw gegoten. Die zool mag ook best een flinke sleehak hebben. Dat staat lekker zomers onder een jurkje. Ook zijn er steeds meer espadrilles met een platte zool verkrijgbaar. Hiermee kun je een lange avondwandeling maken door de afgekoelde stad of flaneren langs de boulevard.

Zomerse espadrilles

Naast de zool van touw zorgt ook het bovenstuk van de espadrille voor een zomerse uitstraling. Dit bovenstuk wordt gemaakt van katoen of canvas. Het bovenstuk kan opgesierd zijn met een drukke, fleurige print. Of juist gemaakt van een egaal gekleurd stuk stof. Dit laatste maakt dat de espadrille uiterst geschikt als basic is in ieders schoenenkast. Met een extra paar crèmekleurige of blauwe espadrilles kom je de zomer wel door. Dat past onder iedere zomerse outfit.

Verschillende soorten espadrilles

Door de jaren heen zijn er verschillende ontwerpers met de espadrille aan de slag gegaan. Met de basis touwen zool als uitgangspunt zijn er uiteenlopende soorten ontstaan. Zo zijn er exemplaren met open tenen en/of een open hak ontworpen. Om geen afbreuk te doen aan de draagbaarheid van de zomerschoen is er een enkelband of constructie met veters aan toegevoegd. Deze bandjes knoop je om het onderbeen om niet uit je schoen te slippen. De meest in het oog springende exemplaren vind ik wel de espadrilles met een velours lederen instap. Ik zou er zo het strand mee op kunnen lopen. Met een rieten strandtas en zonnehoed ben ik klaar voor een zwoele zomer.

Lees ook:

Ben jij al klaar voor de zomer?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics