Thuisleven.com
Stevige stappers veterboots
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Fashion > Schoenen > Stevige stappers anno nu

Stevige stappers anno nu

Na een heel zomerseizoen op lichtgewicht sneakers te hebben gelopen, wordt het weer tijd om ons klaar te maken voor het nattere en koudere seizoen. Op zoek naar stevige stappers dus. Dat zal qua gewicht wel even wennen worden.

Stevige stappers

Onder stevige stappers vallen mijns inziens de aloude categorie ‘schoenen’. In mijn jeugd waren alle stappers stevig. Alle schoenen hadden een vetersluiting, klittenband bestond nog niet. Vergeet ook de leren zool met wat profiel niet. En sowieso kwam een schoen tot boven de enkels zodat deze veel stevigheid bood. En lekker warm natuurlijk in die snijdende, gure oostenwind.
Nu terug naar de tegenwoordige tijd. Wat zijn de ideale stevige stappers anno 2022/2023?

Enkellaarsjes

Waarschijnlijk op de veters na, tikken de moderne enkellaarsjes alle boxen van de aloude, degelijke schoenen. Ze bieden veel stevigheid aan de enkel, mits de hak niet te hoog is natuurlijk. De zolen zijn van rubber of leer. Over het algemeen glijd je daar niet mee uit over de herfstbladeren of opgevroren weggedeelten. Het materiaal, op suéde na, kan goed tegen vocht. Het is aan te bevelen de enkellaars regelmatig te poetsen of in te sprayen voor een langere levensduur.
Bijkomend voordeel van enkellaarsjes is dat je er goed mee voor de dag kunt komen tijdens de feestdagen. Door het hakje verandert je houding ten goede en komt je outfit nog feestelijker over.

Veterboots

Vervolgens een enorme populaire categorie binnen de stevige stappers die van de veterboots. Uit de naam blijkt al dat ze waarschijnlijk over veters zullen beschikken. Vaak wordt het dagelijkse strikken omzeilt door ook een rits aan de binnenzijde van de enkel te kunnen openen of sluiten. Zo stap je gemakkelijk in je veterboot, helemaal wanneer deze tot aan de knie reikt. Dit is dan weer een kenmerkend verschil met de enkellaars. Ook hebben de veterboots gemiddeld genomen platte zolen. Wat de veterboots die robuuste, stoere uitstraling geeft.

Stevige stappers veterboots

Hoge laarzen

Dan tenslotte nog een tussencategorie, want de langelaarzentrend is helemaal terug van weggeweest. Laarzen tot aan de knieën. Met dikke zolen en wel of geen hak. Van leer of suéde. Met veters, rits of instap stretchstof. Het kan allemaal.
Alle stevige stappers zijn overigens onder een rok of (skinny) broek te dragen. Dat maakt ze onmisbaar in je garderobe.

Lees ook:

Loop jij ook graag op stevige stappers?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

 • Schoenen moeten gelijk lekker zitten als je ze aanpast, het hoeven niet per se stevige stapper te zijn denk ik… Mits je steunzolen draagt.. Dat is vaak lastig!

 • Vind de laarsjes enz. van Omoda erg lomp/plomp/kleurloos.
  Ook zo van ’13 in een dozijn’..

  Vind reclame voor Omoda erg ongepast in deze tijd.
  Omoda heeft zo’n grote winst gemaakt in coronatijd dat ze flink kunnen uitbreiden.
  Ten koste van de kleine ondernemers die zelfs met de bakfiets hun producten langs brachten.

  Maar zij kunnen geen ‘gratis’ producten geven: de winstmarge is te klein.

  Voor zover ze er nog zijn brengen de kleine winkeltjes sfeer in de winkelstraten..
  De producten zijn vaak ‘uniek’. Kijk eens op de site van Manelli onder de Dom in Utrecht: prachtige kleuren en allemaal design.. de prijzen zijn helemaal oké. De service persoonlijk en top. Levensduur en draagcomfort meer dan top.

  Je weet dat er een groot tekort is aan papier en karton door al die online-aankopen ?
  Om over de transportkosten (veel retouren) maar te zwijgen.

  Heel bedenkelijk verdienmodel…

 • De beste laarsje die ik ooit kocht waren enkellaarsjes van het merk Mediq (bij Van Haren). Heb er twee winters op gelopen en nog waren deze niet kapot; het is dat ik iets anders wilde op een gegeven moment.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics