Thuisleven.com
Echte Duiven boekenserie
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Boekenserie: Echte duiven

Boekenserie: Echte duiven

Maak kennis met de roe-coolste serie voor beginnende lezers! De Echte Duiven-serie is een echte aanrader voor zowel de beginnende lezer als lastige lezer! In dit artikel laten we alle delen van de serie zien en kun je de complete serie ook nog eens winnen. Hoe leuk is dat?!?

Echte duiven vangen boeven

Heb je je ooit afgevraagd waarom duiven altijd zo raar doen? Dat komt doordat ze strijden tegen het kwaad om de mensheid te redden! Duif Rots is dé meester der vermommingen en samen met zijn vrienden lost hij de grootste mysteries op. Waar zijn alle broodkruimels gebleven in het park en wie heeft alle vleermuizen ontvoerd?!

Echte Duiven verslinden gevaar

De Echte Duiven zijn terug en er zijn weer genoeg misdaden om op te lossen! De Echte Duiven zijn niet zomaar een superstoer team dat boeven vangt, maar ze zijn ook Echte Vrienden! Maar een losgeslagen struisvogel, een geheime opslagplek vol vogels in flessen en een naar macht hunkerende ibis, stelt hun vriendschap dusdanig op de proef…

Echte Duiven in de nesten

Rots, Curly, Tuimelaar, Pozzie en Grootkropper krijgen in dit avontuur te maken met een bottenkrakende gier, een beestachtig kind en Pozzies lang verloren, gekidnapte familie! Een ding is zeker: de echte duiven zitten goed in de nesten! Komen ze er weer uit?

Echte Duiven spetteren samen

In dit avontuur sporen ’s werelds roe-coolste duiven een ondergrondse boeman op, worden ze in de maling genomen door een kwelgeest en moeten ze afrekenen met een schimmige slechterik die een snood plan heeft uitgestippeld. Bij Rots, Curly, Tuimelaar, Pozzie en Grootkropper is de stad in goede handen. Maar wie beschermt de duiven als ze kopje onder gaan?

Echte Duiven pikken het niet

In dit spannende avontuur nemen de duiven het op tegen een hongerige wezel. Zal het ze lukken om de verdwenen vogel als eerste te vinden? En komen ze er op tijd achter wie het zeldzame juweel heeft gestolen uit het harigste museum ter wereld?

boekenserie Echte duiven

Informatie

Auteur: Andrew McDonald
Illustraties: Ben Wood
Leeftijd: 7+
Uitgever: Billy Bones

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

57 reacties

 • Ik doe graag mee met deze leuke actie! De boeken zouden een mooie plek krijgen in onze boekenhoek op school waar we regelmatig schrijvers in de spotlight zetten! Ik denk dat deze boekenreeks de kinderen enorm zal aanspreken en het de leesbevordering ten goede komt!! Dat wordt duimen

 • Ik had er nog nooit van gehoord, maar kleindochter Ise is er dol op, dus wat zou het geweldig zijn om de serie voor haar te winnen!

 • Mijn zoontje van 7 heeft 2 Echte Duiven boeken uit de bieb geleend en moet ze deze week terugbrengen. Hij is er helemaal gek op. Kijk ik s avonds nog even om de hoek ligt hij ze stiekem nog te lezen. Deze is zooo leuk zegt hij dan. Nou dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Binnenkort is hij jarig. Wat staat er op zijn verlanglijstje? De hele reeks met stip op 1!

 • super leuke reeks! ik maak graag kans voor mn dochter die dol is op lezen en voorlezen aan haar broertjes

 • Wat een goede tip van jullie. Onze bieb had 1 echt duiven boek, om het eens uit te proberen. Mijn dochter van net 7 (eind groep 3) leest er nu iedere avond met veel plezier in. Met recht een top tip :-). Dit smaakt naar meer!

 • leuk met deze boeken ga ik een paar jongens erg blij mee maken . ze zijn dol op lezen en straks op de camping voor het slapen gaan even lezen dat doen ze graag

 • Wauw gaaf!!! Mijn drie jongens zouden dit geweldig vinden, maar ook zeker de 30 leerlingen uit mijn klas die ik probeer de stimuleren veel en serieus te lezen! Zou tof zijn als ik deze mag toevoegen op de boekenplank

 • Doe graag mee voor mijn buurmeisjes die mij laatst verrasten op zelfgemaakte koekjes, dat verdiend uiteraard een leuke verrassing terug, aangezien de dames erg van boeken houden, zou dit natuurlijk erg fijn zijn.

 • 7 juli ben ik jarig, dus waag graag een kansje, want daar zouden er hier 2 heel erg blij mee zijn

 • Dit is zooooo’n serie voor mijn dochter! Klinkt als leuke boeken en duiven zijn ook nog eens 1 van haar favoriete dieren zeker nu ze er laatst eentje gered heeft

 • Wat een aantrekkelijke en serie! De titels vragen om gelezen te worden en dat komt goed uit om het lezen hier in huis meer te stimuleren!

 • Leuk voor mijn tweeling! De een leest de boeken waarschijnlijk in een ruk uit, de ander krijg ik wellicht wat meer aan het lezen met deze leuke serie!

 • We hebben zelf al deel 1 en 2 van deze stoere boeken, de vijf duiven zijn zeker een hit in ons huis. Super leuk om de andere delen ook te lezen. We hebben nog wat verjaardagen te gaan en een leuk boek is een mooi cadeautje, zeker nu ik weet hoe leuk het boek is.

 • Ik las een paar dagen terug ook ergens over deze serie en dacht toen meteen: “Dit is helemaal een serie voor mijn jongens!” Ik doe dan ook graag mee aan deze actie!

 • Klinkt als een hele leuke serie! Ik doe graag mee voor mijn dochter. Nu ze haar dyselexie training van een jaar heeft afgerond, heeft ze het plezier in lezen gevonden en verslind ze boeken. Dit zou een mooie aanvulling voor haar zijn voor de zomer

 • Super leuk! Mijn zoontje Dalmar is 7,5 jaar en heeft echt het lezen ontdekt! Deze serie lijkt me super leuk voor hem en ik doe dan ook graag voor hem mee.

 • Wat heerlijke boeken, ik heb eer twee uit de bieb mee genomen. We zitten nu in een hoofdstuk over Pataterdam. En mijn kinderen zitten lekker op schoot om de plaatjes mee te kijken. Super leuk om deze hele serie te winnen. Volgend jaar gaat mijn jongste naar groep 3 en voor ik het weet kan hij zelf deze boeken gaan lezen.

 • Dit lijkt me een fantastisch leuke serie! Zeker weten dat mijn kinderen deze serie ook ontzettend leuk gaan vinden!

 • Dit zijn geweldige boeken. We hebben deze boeken van school kunnen lenen, deel 1 tm 3. Met mijn zoon van 8 moet ik veel oefenen, om het begrijpend lezen op een goed tempo te krijgen. Hij is net als ik dyslectisch en gaat zeker niet lezen, zonder dat het moet. Maar dit boek was deel 1 in een weekend uit en daarna heeft hij snel deel 2 en 3 uit zichzelf gelezen. De vakantie komt er aan en in de vakantie moeten we ook blijven oefenen en dan is het leuk als het met leuke boeken kan. Dit zijn boeken die hij wel een paar keer kan lezen. Ik zet 7 juli in mijn agenda om de W.O.W. blog te bekijken.

 • Roekoeee! Wat een te gekke prijs! Mijn eigen twee tortelduifjes zijn ein-de-lijk een beetje aan het lezen. Pfff..dat heeft best wat moeite gekost. Maar om ze ook nog eens aan het lezen te houden is de volgende uitdaging. Deze boeken gaan ze helemaal geweldig vinden!

 • Heel heel heel tof! Mijn dochter heeft het eerste deel gelezen en vond deze superleuk. Wij zijn dus heel benieuwd naar de andere delen!

 • We hebben er 1 gelezen en vonden hem heel leuk. Zou dus heel leuk zijn om de hele serie te winnen en lezen!

 • Dit is echt de boekenserie voor mijn vriendje Tijs; het zoontje van een goede vriendin. Hij is altijd op zoek naar spannende “andere’ boeken. Dit past er zeker bij.

 • Wat ontzettend leuk. Ik zag de serie laatst en ik denk dat mijn lezer dit heel leuk gaat vinden. Ze leest heel graag boeken met humor en die qua afbeeldingen en bladspiegel goed toegankelijk zijn.

 • Ik ben een Duivenvoorde, net als mijn drie neefjes 4, 6 en 10, echte duiven dus! Hoe vet is het dan als je verhalen over jezelf leest

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics