Selecteer een pagina

Er zijn twee vrolijke en stevige nieuweflapjesboeken uitgekomen van IngelaP.Arrhernius, bekend van de Kiekeboe-en Waar-ben-je? boekjes. Dit keer gaat het over Jeppo een jonge tijger die verteld over wat hij mee maakt.

Jeppo’s slaapfeestje

Jeppo heeft voor het eerst een slaapfeestje en vind het erg spannend. Hoe zal het feestje zijn? Je ontdekt het door achter de flapjes te kijken.

Conclusie

Alle eerste keren zijn spannend, zo ook een slaapfeestje. Dit boekje laat zien dat het best even spannend mag zijn, maar dat je door dingen te ontdekken en uit te proberen toch een leuk slaapfeestje kunt meemaken.

De bladzijden zijn van iets steviger papier gemaakt met daarbij elke keer een flapje om te ontdekken. Ons zoontje van 2,5 vond het vooral erg leuk om elke keer verrast te worden wat er achter een flapje zat.
Ik vond het vooral fijn dat het papier niet zo heel dun is en voor ons zoontje duurt het verhaal precies lang genoeg en wacht hij af tot hij een flapje mag openen.

Waar is Jeppo’s vriendje?

Jeppo gaat samen met zijn vriendjes spelen op zijn favoriete plek. Maar waar is Ollie? Wie kan er helpen om zijn vriendje te vinden.

Conclusie

Samen spelen blijft het leukste als al je vriendjes er ook zijn. Maar Jeppo is een vriendje kwijt en gaat samen met zijn andere vriendjes op zoek naar Ollie. Spelenderwijs begint de zoektocht en niets is wat het lijkt als ze denken dat ze hem gevonden hebben. Door het flapje te openen in het boek, blijkt het opeens een ander voorwerp of dier te zijn.
Onze dochter van 4 jaar had al snel door wat er achter de flapjes zat en probeert daarbij ook het verhaal te vertellen dat hierbij hoort. Op de achterkant van elke flapje staat namelijk ook nog een kleine tekst in dit boekje.

Doordat de boekjes van stevige kwaliteit zijn, zijn ze zeer geschikt voor de jongere kinderen onder ons. Eventueel onder toezicht wanneer ze nog graag boekjes/flapjes willen uitscheuren, maar deze kunnen gelukkig heel wat grijpgrage kinderhandjes aan. Ik ben erg blij met deze versies voor de kinderen en doordat het twee vergelijkbare verhalen zijn, kunnen beide kinderen hun eigen versie kiezen om te gaan lezen.

Informatie

Jeppo’s slaapfeestje
ISBN 978 90 214 6358 2

Waar is Jeppo’s vriendje?
ISBN 978 90 214 6357 5

Gebonden, 19x19cm, 18 pagina’s
Leeftijd 2+

Lees ook:

Lezen jullie kinderen ook graag flapjes boekjes?

*Voor het schrijven van dit artikel heb ik een recensie exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics