Selecteer een pagina

Het is dit jaar 10 jaar geleden dat het eerste deel in de Boer Boris-reeks verscheen, simpelweg getiteld: Boer Boris. Inmiddels zijn er al meer dan een half miljoen exemplaren in de serie verkocht. En dat begrijpen wij bij Thuisleven helemaal! De Boer Boris boeken zijn namelijk voorzien van een tekst die heerlijk rijmt en boordevol met humor zit. Neem daarbij de prachtige grote prenten die verzorgd zijn door Philip Hopman en je snapt meteen waarom de boeken zo’n grote hit zijn.

Boer Boris en het bootje

Boer Boris, Berend en Sam (en alle dieren, natuurlijk) gaan een dagje naar de haven, kijken hoe de boten varen. Er varen er veel, maar één bootje ligt op de kant. Boer Boris wil het bootje ook het water op duwen, maar er is geen beweging in te krijgen, zelfs niet als Knol het paard helpt. Tot groot vermaak van een oude visser op een bankje. Hij heeft alles al geprobeerd, dat bootje wil echt niet varen! Maar dat laat vooral Sam niet op zich zitten en het lukt haar zowaar om – met zachte hand in plaats van brute kracht – het bootje het water op te krijgen en te besturen. Ahoy, kapitein Sam!

Wat vinden wij ervan?

Ook nu weer laat het briljante duo een prachtig stukje artwork zien. Waar we eerst nog vaak zagen dat Boer Boris het leven op de boerderij liet zien, ontdekt hij (samen met Sam, alle dieren van de boerderij en natuurlijk het veelbesproken muisje) nu het prachtige Nederland.

De Boer Boris boeken zijn hier in huis een absolute favoriet om (voor) te lezen. Echter zodra een boek meerdere keren gelezen is en de interesse langzaam af begint te zwakken, volgt er weer een nieuw boek. En ik ben ervan overtuigd dat ook dit bijdraagt aan het succes van Boer Boris.

Informatie

Boer Boris en de luchtballon
Auteur: Ted van lieshout
Illustraties: Philip Hopman
ISBN: 9789025776329
Uitgever: Gottmer

Lees ook:

Welk titel van Boer Boris zou jij nog eens graag in de winkels zien liggen?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review/recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics