Speel piano met Dikkie Dik
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Speel piano met Dikkie Dik

Speel piano met Dikkie Dik

Korte, pakkende liedjes zijn een hit bij kinderen. Neem bijvoorbeeld het liedje “Poesje mauw, kom eens gauw”. Iedereen kent het wel, ook Dikkie Dik. In het boek “Speel piano met Dikkie Dik” maakt je kindje niet alleen kennis met het liedje ook kun je door middel van de piano het liedje spelen. Hoe vrolijk is dat?

Groot boek met pianotoetsen

Dikkie dik ligt lekker in zijn mandje te slapen. Poes Muis weet wel hoe ze hem wakker kan maken: ze begint het liedje ‘Poesje mauw’ te spelen op de piano. De vrolijke muziek trekt de aandacht van de andere poezen, en ook Dikkie Dik. Want wat is er nou leuker dan piano spelen met z’n allen?

In deze heruitgave zijn de kleurige pianotoetsen met geluid vernieuwend en gemakkelijker in de drukken. Kinderen leren eenvoudig ‘Poesje mauw’ te spelen én een extra liedje over Dikkie Dik op dezelfde melodie.

Wat vinden wij er van?

Als kind zijnde las ik al graag de boeken van Dikkie Dik, nu is dat er niet minder op geworden. Het enige verschil is dat ik de boeken nu niet voor mezelf lees maar voor de kleine. Gelukkig vindt Evi het heerlijk als er tegen haar gepraat wordt en ze is al helemaal gek op geluiden. Speel piano met Dikkie Dik past hier precies op aan en ik ben dan ook blij dat ik het boekje ontvangen heb. Vooral leuk om op het eind het liedje voor onze vrolijke meid te spelen. 

En voor iedereen die het leuk vind om meer liedjes te spelen op de piano, de paarse toetst staat gelijk aan de G.

Informatie

Speel piano met Dikkie Dik
Auteur: Jet Boeke
Uitgeverij: Gottmer
Leeftijd vanaf 3 jaar
ISBN: 9789025775513

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

  • Ik lees heel graag mijn kleinzoon voor, die vindt voorlezen geweldig. Jammer dat in dit boek “Speel piano met Dikkie Dik” er maar een liedje in staat.

  • Wij lezen heel vaak voor uit Dikkie Dik. De boekjes zijn enorm leuk om voor te lezen. Vooral bij onze jongste dochter van 4 is Dikkie dik goed in trek.

  • super leuk. Onze dochter heeft een favoriete dikkie dik knuffel in haar bed. En haar as. verjaardag willen we ook in dikkie dik thema vieren. Ik heb de kleine uitdeelboekjes al in huis voor de traktatie als ze haar laatste dag op de speelzaal heeft. Dit piano boek staat ook op onze verlanglijst.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics