Selecteer een pagina

Korte, pakkende liedjes zijn een hit bij kinderen. Neem bijvoorbeeld het liedje “Poesje mauw, kom eens gauw”. Iedereen kent het wel, ook Dikkie Dik. In het boek “Speel piano met Dikkie Dik” maakt je kindje niet alleen kennis met het liedje ook kun je door middel van de piano het liedje spelen. Hoe vrolijk is dat?

Groot boek met pianotoetsen

Dikkie dik ligt lekker in zijn mandje te slapen. Poes Muis weet wel hoe ze hem wakker kan maken: ze begint het liedje ‘Poesje mauw’ te spelen op de piano. De vrolijke muziek trekt de aandacht van de andere poezen, en ook Dikkie Dik. Want wat is er nou leuker dan piano spelen met z’n allen?

In deze heruitgave zijn de kleurige pianotoetsen met geluid vernieuwend en gemakkelijker in de drukken. Kinderen leren eenvoudig ‘Poesje mauw’ te spelen én een extra liedje over Dikkie Dik op dezelfde melodie.

Wat vinden wij er van?

Als kind zijnde las ik al graag de boeken van Dikkie Dik, nu is dat er niet minder op geworden. Het enige verschil is dat ik de boeken nu niet voor mezelf lees maar voor de kleine. Gelukkig vindt Evi het heerlijk als er tegen haar gepraat wordt en ze is al helemaal gek op geluiden. Speel piano met Dikkie Dik past hier precies op aan en ik ben dan ook blij dat ik het boekje ontvangen heb. Vooral leuk om op het eind het liedje voor onze vrolijke meid te spelen. 

En voor iedereen die het leuk vind om meer liedjes te spelen op de piano, de paarse toetst staat gelijk aan de G.

Informatie

Speel piano met Dikkie Dik
Auteur: Jet Boeke
Uitgeverij: Gottmer
Leeftijd vanaf 3 jaar
ISBN: 9789025775513

Geverifieerd door ExactMetrics