Selecteer een pagina

Normaal schrijf ik wel eens over nieuwe producten die ik mag testen. Laatst was dat bijvoorbeeld de Braun Silk epil en Oral B tandenborstels. Maar nu kon mijn man aan de slag met dit hele mooie apparaat. Hij geeft hem een 8,5 en we hebben samen uitvoerig getest.

De braun Series 9, versie 9385CC Graphite

Deze 9 serie heeft een hele robuuste en fijne body. Ze hebben een heleboel verschillende versies en dus ook verschillende prijzen. Zo is er de Chrome, Zwart en Zilveren variant. Maar wij hebben de Grafiet en die is bijna nergens meer te krijgen helaas.  Hij ligt lekker in de hand en scheert uitermate goed. Mijn man heeft een heel hoekig gezicht en dacht zelf dat werkt vast niet,maar hij is aangenaam verrast.
Hij is beter dan zijn oude Philips 9000 serie die nu ongeveer 4 jaar oud is. Die had hij van mij voor zijn verjaardag gekregen. Met deze Braun is hij sneller en gladder geschoren dan ooit tevoren. Volgens hem is hij zachter voor de huid en pakt de haartjes allemaal veel beter mee. Een groffere baart pakt hij ook moeiteloos aan dus als hij eens een weekend niet scheert is dat geen probleem. Het trimmertje zit op een vreemde plek zodat hij niet kan zien waar hij scheert, met hulp van mij krijgt hij dan wel nog enkele losse haartjes weg. Omdat ik dan het apparaat hanteer en goed kan kijken waar nog iets zit. Ik had voor de prijs verwacht dat de body ook van metaal zou zijn maar dat is toch plastic. Het schoonmaak systeem is eigenlijk overbodig omdat je hem toch altijd moet spoelen na het scheren en met borsteltje schoonmaakt. Met het schoonmaakstation wordt hij wel geheel gedesinfecteerd en ruikt hij ook weer heerlijk fris. Volgens Braun zijn dan 99.9% van alle bacteriën dood. Maar de kosten voor schoonmaakpatronen zijn ongeveer 30€ per jaar! Je kan dus ook kiezen om eens in de zoveel jaar een andere scheerkop te kopen. Want die zijn ook los te koop voor ongeveer €46,00. Maar met het Clean en Charge station zorg je wel goed voor je apparaat.

Laden en scheren

Hij laad lekker snel en makkelijk op en de accu gaat lang mee. We hebben hem opgeladen toen we hem binnen kregen en nu drie weken later moet hij echt aan de lader. Na 5 keer scheren had hij nog alle streepjes staan. Heel erg fijn er zit een 5 minuten snel laad programma op en als hij volledig is opgeladen kan je er een uur mee scheren. Laden kan op het Clean en Charge-station of gewoon via de plug in met een stekker in je stopcontact. In de doos zit je elektrisch scheerapparaat, Clean&Charge-station, 1 reinigingspatroon, lederen reisetui, Smart plug, reinigingsborsteltje, gebruikershandleiding en de garantie Vooral de lederen reisetui is super deluxe en hij is handig voor op vakantie net als de plug in. Dan hoeft niet heel het station mee. Ook fijn dat hij mee kan onder de douche voor als hij eens heel snel moet zijn s’morgens.

Dit vertelt Braun ons

De Braun Series 9 is het meest efficiënte elektrisch scheerapparaat ter wereld: de 5 scheerelementen grijpen meer haartjes in één beweging voor een onberispelijke scheerbeurt. Dit scheerapparaat biedt je zowel een gladde als een milde scheerbeurt, zonder iets daartussen. Het elektrisch scheerapparaat glijdt over de huid en is geschikt voor droog of nat scheren. Je kunt nu langer draadloos scheren (60 min) met 20% meer batterij dan de vorige Series 9. Inclusief Pro Display met prestatiedashboard. Alle Series 9 scheerapparaten worden in Duitsland gemaakt met hoogwaardig vakmanschap.

Ons eind oordeel

Wat een fijn apparaat, mijn man prikt niet meer en als hij voor een zaal moet staan is hij netjes en gladgeschoren. Maar de prijs voor zo’n glad gezichtje is niet mals. Want voor een goede 9 serie betaal je al snel meer dan 200€. Onze Graphite versie met een Lederen etui is al €539.99 en de goedkoopste van de 9 serie is €179.00. Dus wel een behoorlijke aan de prijs zittend apparaat. Daarentegen doet hij wel wat de oude van mijn man niet zo goed deed en dat is snel en glad scheren. Als ik zelf een scheerapparaat had moeten kopen dan was ik wel voor de 9 serie gegaan maar had ik een minder dure variant genomen van rond de €250.00 en gewacht op een hele goede aanbieding.

Scheren jullie liever met een mesje of elektrisch?

Geverifieerd door ExactMetrics