Thuisleven.com
Pixi 13e serie
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > In de dertiende Pixi-serie duik je in de wereld van beroepen

In de dertiende Pixi-serie duik je in de wereld van beroepen

Race in een supersnelle racewagen als autocoureur, zorg voor olifanten en apen als dierenverzorger in de dierentuin of graaf met een graafmachine een diep gat als bouwvakker. De andere beroepen in deze serie zijn: imker, bibliotheekmedewerker, boekhandelaar, voetballer en balletdanser. De Pixi-serie is extra leuk om tijdens de Kinderboekenweek (voor) te lezen. Weet jij al wat je worden wilt?

Een kijkje in de boekhandel

Evelien is boekverkoper. In dit verhaal krijg je een inkijkje in haar dagelijkse werk. Het categoriseren van boeken komt voorbij, net als het bestellen van boeken, bezoekjes van vertegenwoordigers van uitgeverijen, een inkijkje bij het CB, het stickeren, retourneren, evenementen en natuurlijk het persoonlijke contact en advies aan de grote en kleine klanten. Het categoriseren van boeken komt voorbij, net als het bestellen van boeken, bezoekjes van vertegenwoordigers van uitgeverijen, een inkijkje bij het CB, het stickeren, retourneren, evenementen en natuurlijk het persoonlijke contact en advies aan de grote en kleine klanten.

ISBN: 9789050653121

Een kijkje bij de imker

Kees heeft een hele bijzondere baan: hij is imker. In dit verhaal legt hij precies uit wat hij op een dag zoal doet. Zo laat hij zien hoe een bijenkast eruit ziet en hoe een imker de honing oogst. Ook laat hij zien hoe honing wordt gemaakt.

ISBN: 9789050652988

Een kijkje bij de dierenverzorgster

Tim loopt vandaag een dagje mee met dierenverzorgster Yvon. Dierenverzorgers maken de verblijven schoon, voeden de dieren en verzorgen de babydieren. Tim en Yvon gaan samen de zeehonden en tijgers voeden. Daarna laat Yvon de keuken zien waar al het eten wordt voorbereid. Ook nemen ze een kijkje bij de dierenarts.

ISBN: 9789050653008

Een kijkje op de bouwplaats

Benieuwd naar wat er allemaal op de bouwplaats gebeurd? Dat lees je in dit boekje. De bouwvakkers gaan een huis bouwen. Met de graafmachine graven ze een bouwput. Dan leggen ze de fundering. Vervolgens gaan ze de muren metselen, het dak leggen en de elektriciteit aanleggen. Als dat is gedaan worden de muren glad gemaakt door stukadoors en gaan de schilders aan de slag. Wat is bouwen toch leuk!

ISBN: 9789050653022

Onze mening

We zijn helemaal gek op de Pixi-boekjes. De Pixi-boekjes zijn namelijk kleine boekjes die perfect passen in zelfs de kleinste tas. Ze zijn daarom ideaal om mee te nemen en je kindje zoet te houden onderweg. Geen scherm dus voor nodig. Op de achterkant van een Pixi-boekje tref je een leuk extraatje zoals een beeldraadsel, knutseltip of iets anders leuks. Wat tref jij aan?

Informatie Pixi-serie

Er zijn 13 Pixi series:

 1. Klassiek
 2. Sprookjes
 3. Pixi-pret
 4. Lente & Pasen
 5. Ridders & Prinsessen
 6. Griezelen
 7. Kerst
 8. Klassiek II
 9. Vriendschap
 10. Reizen
 11. Op de boerderij
 12. De Vier Windstreken toppers I
 13. Beroepen

De Pixi-boekjes zijn geschikt vanaf 4 jaar.

De series zijn te koop bij De Vier Windstreken. En als je dan toch naar de website van de uitgever surft… Kijk eens naar hun leuke Pixi-boekjes illustratiewedstrijd. Win een geldprijs van €500 en krijg 100 exemplaren van je eigen Pixi-boekje!

Op Thuisleven hebben we er al een paar keer aandacht aan geschonken. Nog niet gezien? Lees dan onze reviews nog eens terug.

Kinderboekenweek & Kinderboekengeschenk

Tijdens de Kinderboekenweek (van 6 tot en met 17 oktober 2021) kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later! De Kinderboekenweek staat namelijk in het teken van beroepen.

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt cadeau gedaan door de boekwinkel tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van ten minste €12,50 aan kinderboeken. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor €7,25

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics