Vorige week was ik bij de on demand functie aan het kijken omdat ik niets leuks op de reguliere zenders kon vinden. Toen kwam ik de serie ‘Here and Now’ tegen. Alleen de eerste aflevering van seizoen 1 stond er nog en ik wilde de pilot wel eens bekijken. Het verhaaltje dat er bij de serie stond vertelde me nog niet heel veel. Maar door de sterren cast die ik in de trailer voorbij zag komen en de trailer zelf wilde ik deze serie wel graag gaan volgen.

Deze acteurs doen mee in deze serie:

Tim Robbins, speelt vader Greg Boatwright die in de jaren 90 een invloedrijk boek schreef en nu Filosofie doceert. Bekend van Shawshank redemption.
Holly Hunter speelt Audrey Bayer, bekend van onder andere The Piano waar ze een Oscar voor won. Is de moeder van het gezin en een therapeut geweest.
Jerrika Hinton speelt Ashley Collins is de oudste geadopteerde dochter uit Libië. Ze heeft een Retail website is getrouwd met Malcolm en heeft een dochter Hailey. Je herkent haar vast uit Grey’s Anatomy.
Raymond Lee speelt Duc Bayer, de oudste van het gezin, geadopteerd toen hij 5 was en een life coach is. Hij is acteur en schrijver, speelde in Mozart in the Jungle
Daniel Zovattto speelt Ramon Boatwright, de jongste geadopteerde zoon uit Colombia. Bekend van de film Don’t breath uit 2016.
Sosie Bacon speelt Kristen Bayer-Boatwright, de jongste en enige biologische dochter van 17. Dochter van kevin Bacon en bekend van de serie 13 reasons why.

‘Here and Now’ nieuw op HBO.

Eerste aflevering van de serie. Audrey Bayer legt de laatste hand legt aan de 60ste verjaardag van haar echtgenoot Greg, een mijlpaal die hij niet graag viert en er beginnen scheuren te ontstaan in hun vooruitstrevende, multiraciale gezin. Ramone, de Colombiaanse zoon van het stel die net een relatie met een barista genaamd Henry is begonnen, heeft onverklaarde, terugkerende ontmoetingen met de cijfers ’11:11.’ Duc, geadopteerd uit Vietnam, plukt de vruchten van een lucratieve carrière als ‘motivatie architect’, maar Audrey is bezorgd over zijn celibaat. De in Liberia geboren Ashley, een succesvolle leidinggevende in de mode-industrie, vindt steeds meer redenen om haar huwelijk met haar man Malcolm wakker te schudden. En Kristen, het jongste 17-jarige kind van het paar, ergert zich aan haar banale leven, vooral in vergelijking met dat van haar meer exotische broers en zussen. Na een verontrustend incident op het verjaardagsfeest, nemen Audrey en Greg Ramon mee naar een therapeut, dr. Farid Shokrani.

De tweede aflevering heb ik gisteren gekeken en mijn man, meestal niet zo’n fan van series keek stiekem van over zijn tablet een groot gedeelte mee.
Het is een mix van provocatie en donkere humor in een vooruitstrevend multi raciaal gezin dat leeft in de huidige Amerikaanse cultuur. De serie is helemaal up to date en dat maakt het heel interessant om te kijken. je ziet en voelt de verschillende standpunten van het gezin en de problemen die ze met zich meedragen.

Here and Now is geproduceerd door Alan Ball, Peter Macdissi and David Knoller. Alan Ball heeft ook Six feet under en true blood gecreëerd.
Elke week wordt er een aflevering vrij gegeven de dag nadat hij in Amerika is uitgezonden.

Lees ook:

Ook zo dol op series kijken als ik?

Geverifieerd door ExactMetrics