Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Bloemen en planten > Vaderdag, een serieuze aangelegenheid of eerder

Vaderdag, een serieuze aangelegenheid of eerder

Vaderdag is voor mij als vader van 4 jonge telgjes altijd een dag met gemengde gevoelens geweest. Immers de kindertjes zijn al lang van tevoren bezig met het maken van “iets voor vader”. En ik vind het heerlijk als ze daarmee bezig zijn. De aandacht en liefde die ze in hun projectjes steken zijn dan ook heel aandoenlijk en daar geniet ik enorm van. Het gemengde gevoel komt van het feit dat ik vaak al weken vooraf weet wat ze gaan maken of wat ze gaan doen. Ze denken vaak wel dat ze heel geheimzinnig bezig zijn en dat hun papa onmogelijk kan weten wat ze van plan zijn. Maar de waarheid is eerder dat papa niet alleen redelijk alert is, ook heeft hij het gehoor van Batman. M.a.w. al dat gefluister en geheimzinnig gedoe, plaatst mij dan in de positie dat ik mijn verrassing op Vaderdag moet veinzen. En omdat ik dat niet zo leuk vind, doe ik vaak héél erg mijn best om maar niets te horen of te zien van wat ze aan het doen zijn. En dat is doodvermoeiend.

Green Bubble

Met deze achtergrondinformatie kun je je vast voorstellen dat ik extra verrast was toen ik een week geleden ineens een behoorlijk pakket thuis bezorgd kreeg. Er stond “Green Bubble” op. Ik ging er dan ook niet meteen vanuit dat het voor mij bedoeld was en zette het in de hoek van de kamer neer. Vervolgens daalden 4 kindertjes af van de bovenverdieping en na het zien van de doos begonnen deze luid fluisterend rondom het pakket te debatteren of ze het nu of later moesten geven. “Wat moeten jullie geven?”, vroeg ik nieuwsgierig. “NIETS”, kwam eruit in koor.

Dus enigszins verward liet ik het maar liggen en ging verder met mijn dagelijkse activiteiten. Ten minste totdat mama terug kwam van de supermarkt. “Tjonge, wat een slechte timing”; zegt ze. “Heb je het al gezien?”. “Wat gezien?” “Nou, je Vaderdagscadeautje natuurlijk?”. “He? Is het al Vaderdag dan?” “Nee sufferd, tuurlijk niet.” En vervolgens trommelde ze de 4 telgjes bij elkaar, deze grepen me bij armen en benen vast en ik werd op de bank gezeteld. Vervolgens werd me de enorme doos voor mijn neus gezet en in koor geschreeuwd: “FIJNE VADERDAG ALVAST!”. Een beetje verbluft maak ik het enorme pakket open en kom een prachtige kamerplant tegen. Een dracaena green zo blijkt. En niet zomaar eentje. Hij is wel 70 cm hoog en zit in een grote pot van 17 cm doorsnee! Precies het juiste formaat voor die lege plek op onze vorige maand vernieuwde slaapkamer.

Dracaena Green

Wat blijkt nu, toen ik de kamer mooi wit aan het strijken was, hebben de kinderen, hun moeder en mij horen praten over wat we in de lege hoek van de kamer zouden zetten. Een mooie grote plant op een tafeltje zou net dat tintje groen in de kamer brengen argumenteerde ik toen. Omdat ze enorm van planten houdt, was mama het wel met me eens. En de twee oudste hebben dit idee schijnbaar opgepikt en tezamen met de twee jongste aan moeders voorgedragen. En zo werd bij Green Bubble dit prachtig exemplaar besteld. Ze vonden het zo’n leuk idee, dat ik er zelfs al enige weken voor Vaderdag van mag genieten. Immers hem zonder licht of water laten staan in een hoekje was geen optie.

Dus vaders, als je net zoals ik meer waarde hecht aan duurzame cadeautjes voor in je woning en houdt van groen, dan kan ik Green Bubble absoluut aanraden om eens te gaan shoppen voor Vaderdag.

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics