De Zwem4daagse!

Dit jaar doen mijn dochters voor het eerst mee met de Zwem4daagse en ik zwem gezellig met ze mee. We zwemmen bij een lokaal buitenbad en het weer zit ons gelukkig mee. De meiden hebben er ontzettend veel zin in en ik eigenlijk ook, al is het wel wat plannen qua avondeten, want er mag dagelijks gezwommen worden van 18.30 – 20.00 uur en aangezien de meiden gewoon naar school moeten en ik moet werken, wil ik het niet te laat maken. We zijn er dus stipt om 18.30 uur.

Regels en kosten

Bij de inschrijving kun je aangeven hoeveel meter je wilt zwemmen, je kan kiezen uit 250 meter of 500 meter. Mijn jongste dochter zwemt 250 meter en omdat ze pas 6 jaar is, zwem ik gezellig met haar mee. Mijn oudste dochter wilt graag de 500 meter zwemmen. En het is natuurlijk van belang dat je zwemdiploma A hebt. B is wenselijk, maar geen vereiste.

De regels worden ons ook even uitgelegd. Van de 5 dagen moeten we minimaal 4 zwemmen. Het zwembad mag tussendoor niet verlaten worden, maar er mag wel gerust worden tussendoor. Na het zwemmen wordt de knipkaart geknipt door de toezichthoudende badmeesters.

De kosten vallen mee, vooral omdat je gewoon 5 dagen mag zwemmen. Bij de voorinschrijving zijn de kosten 7,50 euro per persoon. Bij inschrijving op de eerste dag zelf zijn de kosten 10 euro, dus wij hebben ons bij de voorinschrijving ingeschreven.

Hoe werkt het dan eigenlijk?

Op de eerste dag ontvangen we onze knipkaart en mogen de meiden een kleurplaat uitzoeken van Donald Duck. Donald Duck is trouwens het thema van de zwem4daagse. Op vrijdag, de slotdag, is de uitslag van de kleurwedstrijd.

In het peuterbad zijn wat zwemleraren aan de slag met kinderen zonder zwemdiploma en zo kunnen zij ook gezellig mee doen.

Mijn oudste dochter komt al snel wat vriendinnen tegen en ligt voordat ik het goed en wel in de gaten heb al in het water. Mijn jongste dochter en ik wagen ook de sprong, het is wel even fris in het begin, maar daarna heerlijk. Het is een lang bad, dus wij hoeven maar 5 baantjes. Bij elke muur, rusten we even uit.

Al snel hebben we in de gaten dat je ook meer mag zwemmen als je wilt, dus mijn oudste dochter besluit op dag 1 en 2 750 meter te zwemmen en op dag 3 en 4 1000 meter. Op dag 5 overtreft ze zichzelf en zwemt 1500 meter omdat het zo gezellig is met haar vriendinnen. Ook ik en mijn jongste dochter vinden het een hele leuke ervaring en het weer zit ons ook mee dus we genieten met volle teugen.

Na 5 dagen zwemmen is op vrijdag de medaille uitreiking, wij hebben een bronzen medaille verdient, omdat we de 1e keer mee deden. Bij de 2e keer krijg je een zilveren en vanaf de 3e keer krijg je een gouden medaille. Ook krijgt iedere deelnemer een Donald Duck stripblad.

Op de laatste dag is ook de uitslag van de kleurwedstrijd, dit is iets van het zwembad zelf. Mijn dochters wonnen helaas geen prijs, maar samen met de andere kinderen die deel hadden genomen, mochten ze nog wat grabbelen uit de grabbelton en dat was leuk zat.

Onze mening over de Zwem4daagse

We vonden het een super leuke ervaring en doen er volgend jaar zeker weer aan mee. We voelden ons veel beter na wat baantjes zwemmen en waren eigenlijk helemaal niet moe en sliepen er super goed van, dus het is een echte aanrader!

Lees meer over Aquadisco

Doe jij ook mee aan de zwem4daagse?

 

2 reacties