Selecteer een pagina

Toevallig hadden we het van de week nog over sporten. We hebben beiden in het verleden aan intensieve sporten gedaan. Nu drie dochters later is de klad er enorm ingekomen. Ik laat al bewust mijn elektrische fiets geparkeerd staan, want mijn conditie is om te huilen.

Maar we zijn toch hard aan het werk?

Een terechte opmerking, want we zitten geen moment stil. Alleen als ik schrijf voor Thuisleven dan zit ik. Verder loop ik van boven naar beneden en neem altijd de trap. Zo zonder rijbewijs, trap ik ook wat af op mijn fiets met drie dochters. En aangekomen op onze vrije dag op het landje is er een boom omgewaaid, zo de sloot in. Die hebben we samen met vereende krachten uit de sloot getrokken, want opgeruimd staat netjes en we willen een ander niet tot last zijn. Aan het eind van zo’n dag merken we wel dat we toe zijn aan krachtvoer. Een grote pan stamppot siert de tafel met een flink stuk vlees en een bak kwark na, veelal eiwitten dus.

Voedingsadvies

In de trainingsopbouw voor het waterpolo seizoen trainde ik zesmaal per week. Dit gebeurde voor onze hele team naast school en werk. Ik ging de deur uit met 8 gesmeerde boterhammen in mijn tas. Dit was op een gegeven moment niet meer voldoende en ik stapte over naar twee warme maaltijden per dag.
In die tijd heb ik nooit maaltijdadviezen ontvangen. Ik at gewoon waar ik trek in had, dagelijks gekookte eieren, chips en veel fruit. Mijn lijf gaf regelmatig aan dat ik zin had in pasta of rijst met kipfilet. Dat vond ik een prima keuze, want het bereiden kostte niet veel tijd. Plus ik kon het restant opwarmen dan wel invriezen voor een volgende maaltijd en hup daar ging ik weer richting het zwembad, het bos voor de looptraining of naar de sportschool.

Krachtvoer of bijtanken met proteïneshakes??

In de sportschool zag ik dat bodybuilders een proteïne shake voor het trainen namen. Die zitten boordevol eiwitten en helpen bij een sneller herstel. Terugdenkend aan mijn hoogtijdagen, had ik nooit maar dan ook nooit spierpijn. Wanneer ik moe was dan ging ik iets eerder naar bed. Eigenlijk was ik in topconditie en ik kon de hele wereld aan.
Als voordeel van proteïneshakes zie ik wel dat het het vloeibaar is. Mijn kaken en gebit hebben heel wat te voortduren gehad met het wegkauwen van al dat brood en die appels. Ik kon niet met lege handen de deur uitstappen. Ik was altijd aan het eten. En ik heb die Vifit sport geproefd met een geld-terug-actie, dat was erg lekker en vulde best wel.

Lees ook:

Ben jij bekend met proteïneshakes?

Geverifieerd door ExactMetrics