Selecteer een pagina

Heb jij je ooit afgevraagd hoe alle lantaarns elke avond aan gaan? Natuurlijk gaan ze vanzelf aan, maar er was een tijd dat dat niet zo makkelijk ging. Hoe leg je dat echter uit aan je kind? De Lantaarnaansteker geeft hier een mooie invulling aan. Ideaal voor elk kind dat wel van een leuk verhaal houdt.

Het verhaal

De Lantaarnaansteker

Elke avond is er getik op straat te horen, dat is het getik van een man die elke avond op hoge stelten door de straten loopt en de lantaarns aansteekt. Dit doet hij door aan het gaswieltje te draaien en de wiek aan te steken. Dat is nogal iets anders dan de lantaarnpalen die wij tegenwoordig hebben…

De man steekt alle lantaarns aan en komt daardoor ook door alle straten. In het rijkere gedeelte en in het armere gedeelte. Bij pasgeborenen en bij bejaarden. Bij mensen die heel erg gelukkig zijn en bij mensen die minder gelukkig zijn.
Elk huis heeft wel zijn eigen verhaal. Zo ook het meisje dat wacht op haar papa en het oude koppel zonder kind…

Onze mening/ervaring

Velen boeken zijn er al verslonden in dit huis. Wat mij op blijft vallen is dat er nu nog steeds schrijvers zijn die de lezer weet te interesseren met zijn of haar verhaal (en nog niet eerder op de markt is gebracht). Zo ook het boek ‘De Lantaarnaansteker’ dat Aline Sax geschreven heeft. Het leest zich heerlijk weg en weet je vanaf het eerste woord te grijpen.
Normaliter ben ik meer van de strakkere tekeningen met meer duidelijkheid. Echter zijn de illustraties uit dit boek erg duidelijk en dan ook goed te koppelen aan het verhaal. Hierdoor leest het verhaal zich nog beter weg als je het voor leest aan kinderen.

Informatie

Auteur: Aline Sax
Illustrator: Ann de Bode
ISBN: 9789462913455
Uitgeverij: De Eenhoorn

Lees ook:

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics