'Nu even niet' van De Eenhoorn

Voorgelezen worden is uiteraard heel erg leuk en bovendien ontzettend leerzaam. Een kind dat elke dag 15 minuten wordt voorgelezen leert namelijk in een jaar 1.000 woorden extra ten opzichte van kinderen die niet dagelijks worden voorgelezen. Maar zelf lezen en weten waar het verhaal over gaat is minstens zo leuk (en leerzaam). Daarom deze keer een boekje voor kinderen van 7+ die ze zelf kunnen lezen

Nu even niet
Tik-tek-tif de Boer is toe aan vakantie. Hij pakt zijn spullen en gaat, samen met Kat, met het vliegtuig naar een ander land. De Hotel receptioniste wijst Tik-tek-tif de Boer en Kat een grote kamer aan met vele ramen, die uitkijken op de zee. Een vakantie waarbij Tik-tek-tif en Kat even helemaal niks hoeven te doen. Ze besluiten dan ook op het strand te gaan zonnen. Kat vind dat warme zonnetje wel fijn en slaapt al snel. Maar Tik-tek-tif heeft daar meer moeite mee. Zeker als een vrouw over het strand sluipt, een kuil graaft en op de tenen loopt. Het lijkt wel een boef! Hoe zou dat gaan aflopen?

Onze mening
Aangezien dit een boekje is voor kinderen vind ik het dan ook fijn om de mening van mijn 8 jarige (die in groep 4 zit) te vragen. Hij heeft het boek in 2 dagen uitgelezen, zo spannend vind hij het. “Het verhaal is leuk”, vertelt hij. Ook weet hij me te vertellen dat het verhaal makkelijk te lezen is en hij heel goed weet waar het over gaat. Dat laatste blijkt wel als ik hem vragen stel uit het boek en hij overal antwoord op weet te geven.
Zoontje vindt het een aanrader en gaat kijken in de bieb naar de andere boekjes van deze serie.

Info en waar te koop
Auteur: Mary Heylema
Illustrator: Kristina Ruell
ISBN: 9789462912038
Overige info: Voor eerste lezers – AVI-M4 – AVI 3. Vanaf 7 jaar
Het boekje is hier te koop voor € 8,95

*** voor dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen ***

Miranda

Verloofd met Tom en moeder van Daan, Vera, Tim en Iris.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zul je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakantie's, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

2 reacties