Thuisleven.com
Nu even niet van De Eenhoorn
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Nu even niet van De Eenhoorn

Nu even niet van De Eenhoorn

Voorgelezen worden is uiteraard heel erg leuk en bovendien ontzettend leerzaam. Een kind dat elke dag 15 minuten wordt voorgelezen leert namelijk in een jaar 1.000 woorden extra ten opzichte van kinderen die niet dagelijks worden voorgelezen. Maar zelf lezen en weten waar het verhaal over gaat is minstens zo leuk (en leerzaam). Daarom deze keer een boekje voor kinderen van 7+ dat ze zelf kunnen lezen

Nu even niet

Tik-tek-tif de Boer is toe aan vakantie. Hij pakt zijn spullen en gaat, samen met Kat, met het vliegtuig naar een ander land. De Hotel receptioniste wijst Tik-tek-tif de Boer en Kat een grote kamer aan met vele ramen, die uitkijken op de zee. Een vakantie waarbij Tik-tek-tif en Kat even helemaal niks hoeven te doen. Ze besluiten dan ook op het strand te gaan zonnen. Kat vind dat warme zonnetje wel fijn en slaapt al snel. Maar Tik-tek-tif heeft daar meer moeite mee. Zeker als een vrouw over het strand sluipt, een kuil graaft en op de tenen loopt. Het lijkt wel een boef! Hoe zou dat gaan aflopen?

Onze mening

Aangezien dit een boekje is voor kinderen vind ik het dan ook fijn om de mening van mijn 8 jarige (die in groep 4 zit) te vragen. Hij heeft het boek in 2 dagen uitgelezen, zo spannend vind hij het. “Het verhaal is leuk”, vertelt hij. Ook weet hij me te vertellen dat het verhaal makkelijk te lezen is en hij heel goed weet waar het over gaat. Dat laatste blijkt wel als ik hem vragen stel uit het boek en hij overal antwoord op weet te geven.
Zoontje vindt het een aanrader en gaat kijken in de bieb naar de andere boekjes van deze serie.

Info en waar te koop

Auteur: Mary Heylema
Illustrator: Kristina Ruell
ISBN: 9789462912038
Overige info: Voor eerste lezers – AVI-M4 – AVI 3. Vanaf 7 jaar
Het boekje is hier te koop voor € 8,95

Lees ook:

*** voor dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen ***

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics