Thuisleven.com
Het dagboek van Gurty
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Het Dagboek van Gurty- Vakantie op het platteland

Het Dagboek van Gurty- Vakantie op het platteland

Het eerste deel uit de reeks ‘Het dagboek van Gurty’ is vertaald in het Nederlands. De reeks is een grote bestseller in Frankrijk en komt eindelijk de grens over. Dat is goed nieuws. Nog beter is dat Edward van de Vendel voor de vertaling zorg heeft gedragen. Lees je mee?

Het dagboek van Gurty

“Gurty heeft dit boek onder de schuilnaam Bertrand Santini helemaal zelf geschreven en geïllustreerd. Dit is zeer opmerkelijk: voor de eerste keer in de geschiedenis van de literatuur werd een boek geheel door een hond geschreven. Een fantastische mix van HUMOR, AVONTUUR en SCHAAMTELOOSHEID!”

Met deze inleiding opent het boek en dat is alvast een leuke binnenkomer. Dochterlief grist het boek uit mijn handen en mijn recensie laat noodgedwongen even iets langer op zich wachten. Zoals het hoort …….

Mijn leeservaring

Het dagboek van Gurty raadsels

Gurty is precies getekend zoals ik haar voor mij zie. Haar naam past ook zo goed. Ik begrijp dat dit boek in Frankrijk populair is. Onze dochter glipt in vakantietijd steeds naar boven om verder te lezen in het boek. Dat toevalligerwijs ook over vakantie gaat.
Het boek is zoals gezegd consequent geschreven vanuit het perspectief van dit guitige hondje. Ze vindt zichzelf heel wat, maar is eigenlijk een held op sokken. De dagboekvorm zorgt voor korte overzichtelijke verhaaltjes die afgerond worden met een grapje. De rode draad is de vakantie die Gurty doorbrengt op het platteland en waar we ons wel iets bij voor kunnen stellen. Ze komt daar iedere zomer dezelfde ‘vrienden’ tegen. Ze kan niet met en niet zonder ze. Dat geldt in het bijzonder voor de kat die ze ‘Billenkop’ noemt. Achterin dit leuke leesboek staan een aantal raadsels en recepten. Leuk voor in de vakantie!

Boekinformatie

‘Het Dagboek van Gurty- Vakantie op het platteland’
Auteur: Bertrand Santini
vertaald door: Edward van de Vendel
Uitgeverij: Baeckens Books BV
Leeftijd: vanaf 9 jaar
ISBN: 9789 90 5924 900 4

Lees ook:

Heb jij een hondje?

*voor het schrijven van deze recensie heb ik een boek ontvangen*

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Dit klinkt als een boek voor mijn boekenwurm. Groep 5 en nu Avi uit dus lezen wat ze lezen wil. Vanwege haar sterke lezen is het lastig leuke boeken te vinden. Over de waanzinnige boomhut doet ze anderhalf uur per deel…. Tijd voor iets anders. Wellicht is dit het

  • Wat een leuk boek.. dat ook nog eens aanzet tot actie/creativiteit. .
    Heerlijk dat het geen langdradig verhaal is, maar korte stukjes.

    Is de buitenkant in kleur en binnenkant zwart/wit ?

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics