'Zeis'
Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > ‘Zeis’ van Neal Shusterman 14+.

‘Zeis’ van Neal Shusterman 14+.

Neal Shusterman, kopt het persbericht van uitgeverij Baeckens Books, is New York Times bestseller auteur. Voor ‘Dor’ ontving hij al een zilveren griffel. Eens zien of onze oudste dochter en ik dat op waarde in kunnen schatten. Zeis is een speculatieve, dystopische en utopische fictieve thriller met een waarschuwing voor geweld en ethiek lees ik in de kaft. Ook is Universal al bezig met een verfilming van deze internationale bestseller. Het goede nieuws is dat het een eerste deel betreft…

Zeis.

De mensheid heeft ziektes en zelfs de dood overwonnen. In deze ideale wereld heerst geen honger, zelfs geen oorlog meer. Om de mensheid toch nog enigszins binnen de perken te houden, zijn Zeisen gerechtigd om levens te beëindigen. Hiervoor dien je wel een opleiding te volgen. Rowan en Citra zijn geselecteerd en staan voor de keuze: zelf sterven of anderen doden? Leesfragment over de Tien Geboden.

Mijn leeservaring.

Wow, wat heeft dit boek mij, al tijdens het lezen, aan het denken gezet. Zouden we als mensheid deze richting op kunnen evolueren? En zouden we dit wel moeten willen? Zo niet, wat is het alternatief? De bijna dagelijkse dilemma’s van de hoofdpersonen druipen van het papier af. Wat zou ik doen, vraag ik mij regelmatig af. Ik kan bijna niet wachten op de verfilming.

Boekinformatie.

Zeis
Auteur Neal Shusterman
Vertaling Lydia Meeder
Omslag Kevin Tong
Vormgeving KaaTigo bvba
Uitgeverij Baeckens Books
ISBN 978 90 5924 842 7
vanaf 14 jaar.

Lees ook:

Spreekt de titel Zeis je aan?

Linda Meester

Blogger op TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Deze is fantastisch! Zo fijn dat de hele trilogie nu vertaald wordt. Ik ben zeer benieuwd naar wat straks de reacties zullen zijn na het tweede deel en al helemaal na het einde van het derde en laatste deel <3

  • Ik hou van zulke boeken, al ben ik allang geen doelgroep meer,en wie weet komt er een film van. Die zullen de kleinkinderen wel willen zien.

Geverifieerd door ExactMetrics