Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Informatief > Mummies ontrafeld – Ontdek alles over de mummies in het oude Egypte

Mummies ontrafeld – Ontdek alles over de mummies in het oude Egypte

Weet jij wat een mummie is? Hoe ze mummies maken? Wat de Egyptenaren deden met de organen? Hoe ze in elkaar werden gezet en hoe de begrafenis eruit zag en waar ze werden begraven? In het boek ‘Mummies ontrafeld’ ontdek je alles over de mummies in het oude Egypte. Lees er meer over in deze recensie.

Mummies ontrafeld

Meer dan 5000 jaar geleden ontstond een beroemde beschaving in het oude Egypte, in het noorden van Afrika. Hun koningen werden farao’s genoemd. De oude Egyptenaren geloofden in het leven na de dood en dachten dat de ziel voor eeuwig zou voortbestaan in het hiernamaals als het lichaam goed werd bewaard en verzorgd. Die lichamen noemen wij mummies!

Dat goed bewaren van mummies is een hele klus. Want als een lichaam na het overlijden nog nat is en het wordt ingepakt dan rot het weg. Omdat de Egyptenaren geloofden dat de zielen het lichaam moesten kunnen herkennen na de dood, zodat ze voor eeuwig konden leven zorgde er dan ook voor dat na het overlijden een heel ritueel te pas kwam. 

Zo werden lichamen gebalsemd, werden de ingewanden bewaard in canopen en werden ze na nog wat processen ingewikkeld tot ware mummies. Mummies ontrafeld laat stap voor stap met duidelijke illustraties en tekst zien hoe deze processen verlopen. Leuk voor jong en oudere kinderen.

Wat vinden wij ervan?

In huis hebben we 4 tieners met verschillende behoeftes aan lezen. De één verslind het ene na het andere boek en de ander leest alleen maar als het moet of als hij echt iets interessants vind. Dat interessante zijn voornamelijk informatieve boeken en laat daar Mummies ontrafeld onder vallen. 

De gouden kaft van het boek trok natuurlijk de aandacht van iedereen hier en dankzij de vakantietrips naar Rome weten we al het e.e.a. van de Egyptische tijd. Het boek valt goed in de smaak bij een ieder in huis en zelfs ik haal er nog heel wat wetenswaardigheden uit. Bij een volgend bezoek aan een museum kan ik toch weer met andere ogen naar de bezienswaardigheden kijken. En zo zie je maar dat je nooit te oud bent voor boeken.

Informatie

Mummies ontrafeld
Auteur: Nosy Crow Ltd.
Illustraties: Tom Froese
Vertaling: J.H. Gever
ISBN: 9789025775391
Uitgeverij: Gottmer Kinderboeken
Leeftijd: vanaf 7 jaar

#gesponsord

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics