Thuisleven.com
BRON- Ziel van Nico de Braeckeleer
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Young Adult > Bron- ‘Ziel’ van Nico de Braeckeleer 14+

Bron- ‘Ziel’ van Nico de Braeckeleer 14+

Ziel is het eerste deel in de gloednieuwe Bron-reeks van Nico de Braeckeleer. Het tweede deel heet ‘Hart’. De delen zijn apart van elkaar te lezen. Zijn vierdelige Young Adult boekenserie Adem, over de gevolgen van de klimaatverandering, is ook zeer aan te bevelen voor deze leeftijdscategorie.

Bron- Ziel

Zoë is 16 jaar en staat midden in het leven. Ze is populair op school, heeft welgestelde ouders en een vriendje Justin. Dan na afloop van een schoolfeest wordt ze aangereden met haar vriendin door een dronken automobilist. Ze ligt een aantal dagen in coma in het ziekenhuis, haar vriendin komt eraf met een gebroken arm. Wanneer Zoë bijkomt lijkt alles anders. Haar zintuigen werken scherper en haar persoonlijkheid lijkt veranderd. Ze pakt haar oude leventje weer op, maar krijgt last van toevallen. Dan zakt ze in een zwart gat en droomt ze levensecht over een ander gezin. De dromen krijgen meer en meer vorm. Ze besluit samen met Justin op onderzoek uit te gaan. Het gezin uit haar droom bestaat écht. Wat is er aan de hand?

Deel 2 Dood
Het boek is verdeeld in drie delen

Mijn leeservaring

Het is al weer even geleden dat ik een Young Adult, dan wel een jeugdthriller heb gelezen. Heerlijk, even helemaal in een andere wereld. Het bevalt mij beter dan titels voor volwassenen.
Het leven van Zoë leest als een film weg. De scenes zijn levensecht beschreven, dat kan Nico de Braeckeleer erg goed. Deze Bron-reeks gaat over het leven in de nabije toekomst. Eigenlijk wordt daar naar toe gefantaseerd. Het zou maar zo kunnen dat er al zeer binnenkort meer androïden en gynoïden op ons pad komen. Door de kleine stapjes die gemaakt worden in het verhaal is het geen ver-van-mij-bed-show meer, maar zou het ons allemaal kunnen overkomen. Dit maakt dat de lezer zich met Zoë of Justin kan identificeren. Wat zou jij doen als je de ziel vervlogen is?

Boekinformatie

Bron- Ziel
Auteur Nico de Braeckeleer
Uitgeverij Baeckens Books
Thema spanning, coming of age, sci-fi, thriller
Leeftijd vanaf 14 jaar
Verschijningsdatum 25 oktober 2020
Aantal bladzijden 256
ISBN 9 789059 247765

Lees ook:

*voor het schrijven van de recensie hebben we een exemplaar ontvangen*

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics