Thuisleven.com
De Pura thermos sportfles is 100% plasticvrij
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Servies en toebehoren > De Pura thermos sportfles is 100% plasticvrij

De Pura thermos sportfles is 100% plasticvrij

Maak kennis met de Pura thermos sportfles. Een sportfles die 100% plasticvrij is en daarom veilig, milieuvriendelijk en bovenal praktisch. Buiten dat om is de Pura thermos sportfles ook nog eens heel erg bijzonder. Waarom? Dat leg ik je hieronder uit. Lees dus snel verder.

Pura

Pura is een award-winning RVS thermosfles omdat dit de enige 100% plastic-vrije thermos sportfles op dit moment is! De Pura flessen worden gemaakt van hoogwaardige kwaliteit RVS (#304 of 18/9 kwaliteit). Tevens wordt er gebruik gemaakt van siliconen van anti-bacteriële medische kwaliteit. Wellicht leuk om te weten dat de flessen vrij van BPA, PVC, Phthalaten en lood zijn en MadeSafe™ zijn gecertificeerd.

We weten allemaal wel dat RVS een lange levensduur heeft. Pura heeft hier op ingespeeld zodat je de doppen kunt verwisselen en de flessen nog langer te gebruiken zijn. Hierdoor is het een van de meest milieuvriendelijkste en veiligste flessen ter wereld.

Doppen… wisselen maar!

Zoals gezegd kun je de doppen van de Pura flessen verwisselen. Zo kun je van de Pura thermos sportfles een babyfles met speen maken en van de babyfles een rietjesfles. Hierdoor is het dus mogelijk om vanaf je geboorte tot en met je overlijden dezelfde fles te gebruiken.

De doppen zijn makkelijk te verwisselen en los verkrijgbaar. Dus ook als er eens een dop slijt is deze te vervangen.
De flessen zelf zijn in RVS kleur maar de doppen en sleeves zijn er in verschillende kleuren. De speentjes, tuitjes en rietjes zijn doorzichtig van kleur.

Onze ervaring

Pura op de hand afwassen

Iedereen die mij kent weet dat ik mijn eigen thee mee neem als ik op pad ga. Niet alleen druk ik daarmee de kosten (2 euro betalen voor een kopje heet water en een paar theeblaadjes vind ik nogal was) maar het allermooiste is nog wel dat ik hiermee het milieu minder belast.

Ik heb dan ook al heel wat drinkbekers en flessen in handen gehad en weet intussen dat ik drinken uit een plastic fles niet prettig vind. Op de een of andere manier trekt er in plastics toch meestal een bepaalde geur die dan het drinkplezier verminderd.

Daarnaast vind ik het fijn om een fles te hebben die zonder problemen in de diepvries kan (tijdens onze citytrips is ijskoud water heerlijk in de hete middagzon). Met het invriezen moet je er uiteraard wel op letten dat je de fles niet te vol doet aangezien ijs uit zet (500ml in de 650ml fles is toch wel het maximale). Tevens drink ik graag thee en ook dat is mogelijk in de fles. Echter heb je hier wel een andere dop voor nodig dan de sportdop.

Helaas kunnen de thermosflessen niet in de vaatwasser vanwege de isolatiewand. De doppen daarentegen wel. Maar als ik eenmaal aan het afwassen ben dan neem ik de doppen ook even mee in een sopje en blijven ze ook lekker en fris ruiken.

Welke sportfles gebruik jij?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

  • Ik gebruik tijdens het wielrennen een bidon, maar in de trein neem ik vaak een kleine rvs thermosfles mee, het nadeel van deze fles is, dat de dop niet goed afsluit, ik wikkel de fles in een plastic tas en elke keer als ik de fles er uit haal, is er weer koffie uitgelekt, misschien toch eens een kwalitatief goede rvs thermosfles aanschaffen.

  • Mooie en handige flessen, vooral dat je er verschillende doppen op kan zetten! Lijkt me een fijne fles om thee in mee te nemen als ik ga fietsen! Ik gebruik zelf een Dopper, maar daar kan ik geen thee in doen/ ‘proeft’ niet lekker!

  • Jammer dat het niet in de vaatwasser kan, maar de doppen wisselen en zoveel mogelijkheden hebben ook voor kleine kinderen vind ik echt top!

  • Ik gebruik altijd een kleine rvs thermosfles.
    Ik vind die blauwe van Pura Thermos sportfles heel erg mooi.
    Dat blauwe maakt de fles toch wat gezelliger om te zien.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics