De laatste schoolweken zijn ingegaan. Voor de groep-achters betekent dat het afscheid van hun vertrouwde omgeving en voor de rest van de school betekent dit de overgang naar een hogere groep met een nieuwe leraar of lerares. Ofschoon het iets is om naar uit te kijken, zijn het toch ook nog pittige weken waarin het e.e.a. gedaan moet worden. Denk maar eens aan het klaslokaal reinigen, alle werkjes opruimen, laatste schoolopdrachten afmaken, de laatste doelen behalen en ga nog maar even door. Die zes weken zomervakantie zijn dan ook, in mijn ogen, welverdiend!

Maar wat doe je nu de hele zomerperiode?

Een groot deel zal een of meerdere weken opgevuld hebben met een vakantie. Anderen vinden het juist leuk om vanuit thuis allerlei activiteiten te ondernemen. Denk hierbij aan een dagje naar een pretpark, een dag shoppen, toeren, dierentuin bezoek, familie af gaan, of heerlijk aan de noordkust zonnen aan het strand. Ook is er in het merendeel van het land een Kinder Vakantie Werk/Week waarbij kinderen een (mid)week lang allerlei activiteiten ondernemen met vrijwilligers. Die week is meestal de laatste of een na laatste week van de zomervakantie.
Daarmee heb je natuurlijk nog niet die zes weken vol maar eens een paar dagen lekker niksen, in de tuin hangen met een boek en de kinderen die spelend in het zwembad of met waterpistolen gevechten aan gaan zijn ook de dagen om bij te komen.

Verveling.

En toch zal er een keer de verveling toeslaan. Bij de een zal dat al vrij snel zijn i.v.m. de omschakeling, bij de ander juist naarmate de weken verstrijken en vriendjes en vriendinnetjes niet in de speeltuin te vinden zijn. Hoe dan ook is het leuk om dan wat achter de hand te hebben. Zoals bijvoorbeeld De Quarks Omnibus.

De Quarks Omnibus.

In het handige mee-neem boekje van Denksport Junior vindt je allerlei opdrachten. De opdrachten zijn verdeeld over vijf verschillende sterren oftewel levels:
1 ster: heel makkelijk, het gaat bijna vanzelf.
2 sterren: Goed te doen, gewoon beginnen.
3 sterren: Lees de uitleg goed, het valt best mee.
4 sterren: Moet kunnen als je goed nadenkt.
5 sterren: Supermoeilijk, vraag anders om hulp.

De opdrachten met het aantal sterren staan in willekeurige volgorde in het boek. Zo staat op de ene pagina een opdracht met 1 ster en kan op de linkerpagina ineens een 4 sterren opdracht staan. Juist die afwisseling is erg leuk voor kinderen.

Dankzij het handige formaat is het boekje overal mee naar toe te nemen, zelfs het vliegtuig in om daar de tijd te door te komen.

Lees ook:

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics