Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > De allereerste officiële Minecraft fictie-serie!

De allereerste officiële Minecraft fictie-serie!

MEIS & MAAS lanceert de eerste twee delen van de Minecraft fictie boekenserie ‘Avonturen op Woodsword’: In de game (deel 1) en Nacht van de vleermuizen (deel 2) liggen nu in de winkel. Duik in het diepe (deel 3) volgt in september 2019.

Als de game echt is… zijn de gevaren dat ook! In deze officiële Minecraft-serie raken vijf jonge Minecraft-spelers in hun geliefde game verstrikt. Wanneer de game werkelijkheid is geworden, moeten ze al hun kennis en kunde van het spel gebruiken om te verkennen,
bouwen én te overleven…

100 miljoen actieve spelers per jaar

Met bijna 100 miljoen actieve spelers per jaar is Minecraft ongekend populair en nog steeds de grootste game wereldwijd. Minecraft, ook wel ‘virtueel LEGO’ genoemd, is leuk om te doen én educatief. Het spel stimuleert de creativiteit en verbetert schoolprestaties bij vakken als wiskunde en natuurkunde. Niet voor niets hebben veel scholen het al onderdeel gemaakt van hun lesprogramma. MEIS & MAAS heeft inmiddels, sinds de lancering van de eerste handboeken, al meer dan een half miljoen boeken van dit game-fenomeen verkocht.

Marijn Koets, mede-eigenaar van MEIS & MAAS: “Met onze Minecraft non-fictieboeken hebben we al veel kinderen weten te bereiken die in het dagelijks leven niet zo snel een boek pakken. Met deze Minecraft-serie, waar gaming en fictie samen komen, zetten we de
volgende stap om (nog) meer kinderen aan het lezen te krijgen. Minecraft – Avonturen op Woodsword is dé nieuwe fictieserie voor jongens en meisjes die van Minecraft houden.” De eerste twee delen liggen nu in de winkel en zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Deel 1 In de game

ISBN: 9789030504429 €14,99
Vier jonge Minecraft-spelers hebben een geheim. Hun maffe natuurkundelerares heeft een VR-bril gemaakt die hen naar de game kan transporteren! Maar als de game echt is… zijn de gevaren dat ook!

Deel 2 Nacht van de vleermuizen

ISBN: 9789030504436 €14,99
Een zwerm vleermuizen dringt hun real-life school binnen terwijl een horde zombies hun Minecraft-dorp aanvalt. Lossen Ash en haar vrienden het op?

Deel 3 Duik in het diepe

ISBN: 9789030504740 €14,99
Ash, Morgan en hun vrienden stappen opnieuw in het spel en nemen een diepe duik in de onderwaterwereld van Minecraft! Een schatkaart belooft een avontuur, maar het kan ook een val zijn…

Lees ook: Meis & Maas Lego® tijdschriftenpakket voor kinderen
Lees ook: DIY Het grote dozenboek
Lees ook: André het astronautje Doeboek van Meis en Maas

Wat bouw jij graag met Minecraft?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

37 reacties

 • Mijn kinderen krijgen op school les met minecraft… (geen idee hoe maar ik hoor hele verhalen)
  Nu is mijn zoon een behoorlijke boekenworm en heeft hij zonet een nieuwe reeks in sneltempo uitgelezen (robotoorlog)

  Ik vermoed dat zodra hij deze boeken ontdekt hij weer uren weg van de wereld is en wie weet kan hij wat hij las in de verhalen ook op school gebruiken tijdens de lessen.

 • Ik weet dat mijn kleinzoon Yuano het speelt. Maar weer er zelf heel weinig vanaf! Ik doe heel erg graag mee voor hem!

 • Mijn zoontje vind het helemaal geweldig, en heeft het me al vaak proberen uit te leggen, helaas zonder succes. Deze boeken zou ie helemaal super vinden, en dan leest ie tenminste nog eens in de vakantie

 • doe graag mee voor mijn kleinkinderen, weet niet wat ze bouwen maar zitten op hun tablet altijd minicraft te spelen

 • Mijn zoon speelt en bouwt niet alleen minecraft, hij maakt er zelf ook erg mooie tekeningen van. Dit cadeau zou voor hem superleuk zijn.

 • Mijn zoontje Thomas van 6 jaar speelt het liefste minecraft op de tablet als hij schermtijd heeft, daarnaast bouwt hij graag met lego. Het is dus een echte bouw fanaat. Wat hij maakt is niet zo mooi maar het wordt steeds beter met meerdere verdiepingen en kamers. Voorlezen vind hij niet zo leuk maar als ik deze boeken voor kan lezen moet hij dat toch wel waarderen

 • Xander is helemaal fan! hij bouwt graag boerderijen met heel veel dieren 🙂 Van lezen houdt hij helaas niet zo erg, dus ik hoop dat hij van boeken over zijn favo game wel enthousiast wordt! Zijn broer Timo speelt heel vaak mee, maar klaagt dan over al die dieren die hij overal ziet 😉
  Ik weet niet hoe ik hier een foto erbij kan krijgen dus die zet ik op facebook bij het bericht 🙂

 • Wat gaaf! Ik heb hier 2 echte Minecraft fans thuis! Als ze het niet spelen op de PS3 dan spelen ze met hun Minecraft poppetjes mijn dochter is vooral heel goed in bouwen! Ze bouwt huizen met meerdere verdiepingen, van verschillende materialen en bovenop bergen of half in het water! Dit cadeau zou supergaaf zijn!! ik zal je ook helpen met volgen en delen, leuk!

 • Mijn jongste Minecraft lovertje van 8 jaar las al het eerste deel van deze reeks. Hij is verzot op minecraft, bekijkt youtube filmpjes over bouwsels en maakt ze dan na in minecraft. Hij bouwt het liefst met redstone. Hij vond het boek zo mooi en spannend dat hij heel graag deel 2 en 3 wil lezen. Dus doen we graag mee in deze winactie! En als we winnen, schenken we deel 1 aan zijn klas op school zodat ook zij even enthousiast kunnen worden over het boek en de reeks! Mijn oudste van 12 is eveneens een minecraft lover en ook hij las het boek. En ja hoor, ook hij wil deel 2 en 3 dolgraag winnen 🙂 Hij verrast mij graag met zijn bouwsels, zo maakt hij voor moederdag een vallende blokken die samenvielen tot een hart na het aanzetten van een schakelaar (trotse moeder hier 😉 )
  Ps. Speciaal dat twee van jouw kids dezelfde naam hebben als die van mij 🙂

 • Mijn jongste minecraft lover van 8 jaar las al het eerste minecraft boek. Hij vond het heel mooi en spannend en wil heel graag deel 2 ook lezen. Dus wagen we graag een kansje (en als we winnen geven we deel 1 gewoon aan zijn klas op school zodat ze ook zo enthousiast kunnen worden als hij!)
  Hij maakt het liefste dingen met redstone. Hij zoekt heel veel op via you tube filmpjes en probeert dit dan na te bouwen in minecraft 🙂

 • mijn zoon is gek van minecraft en heeft met behulp van biebboeken een valluik gebouwd, vond ik wel cool

 • Mijn kinderen spreken hier wel over maar heb geen idee wat het is, maar ik kan hen hier zeker met blij maken en misschien kunnen ze me wel iets bijleren dan

 • Ik snap zelf niks van Minecraft (misschien dat deze boeken mij uitleg kunnen geven), maar mijn zoon en dochter zijn er helemaal weg van en spelen er dagelijks op met hun tablets. Ik doe graag mee voor mijn kinderen.

 • Oh dat is leuk, wij bouwen met Minecraft….leuk als we dan nu ook kunnen lezen en wie weet nog meer bouwen. Lezen brengt vaak op nieuwe ideeën. Foto volgt op facebook 🙂

 • Mijn zoontje heeft het sinds kort ook ontdekt nadat z’n grote neef het op de tablet heeft geïnstalleerd. Wat was hij blij!! En nog steeds!! Als ik hem zn gang laat gaan kan hij er uren druk mee zijn. Wat hij dan bouwt? Geen idee eigenlijk, zal hem eens vragen…( foto erbij? Hoe doe ik dat) Maar boeken om te lezen zou toch een goede uitkomst zijn, hij blij en ik blij!!

 • Ik weet dat mijn neefje het graag doet, maar ik heb er zelf geen ervaring mee. De boekenserie lijkt me wel iets voor de klas. Ik weet dat er kinderen zijn die dit spelen, waarschijnlijk willen ze de boeken dan ook graag lezen.

 • Ik ken dit niet en mijn kleinkinderen hebben dit ook niet.
  Kan dus niets laten zien.
  Ik volg op bloglovin en zou toch graag mee willen doen.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics