André het astronautje Doeboek

9200000066314132Eigenlijk hebben we nooit zo omgekeken naar doeboeken. Zowel de kinderen als ik hadden er weinig tot geen interesse in en gezien de prijs laat je het dan al gauw in de winkels liggen. Maar daar kwam dit jaar verandering in, onze jongste meid heeft namelijk last van concentratieproblemen. Ze vindt het moeilijk om op haar billen te blijven zitten (ze zal zeker niet de enige zijn). Aangezien het probleem toch wel iets te serieus begint te worden. Zelfs tijdens het eten hopt ze van de stoel af om dan vervolgens weer te zitten, wordt het hoog tijd hier iets aan te doen en dat, uiteraard, spelenderwijs.

Doeboek

Telkens op het kind foeteren omdat ze het niet goed doet is natuurlijk niet de juiste insteek. Wat me echter wel opviel is dat ze haar huiswerk maar al te graag aan tafel maakt, echter is het huiswerk zo gemakkelijk dat het hup hup af is. Met beide informatie in mijn achterhoofd ging ik op zoek naar een geschikte oplossing. Ik zou ik niet zijn als ik geen oplossing zou vinden, maar in dit geval werd de zoektocht me bespaard. In mijn mailbox zat namelijk een mailtje van Meis & Maas met de vraag of ik het doeboek van André het astronautje wilde reviewen. Zodoende ontving ik het boek en heb ik afgelopen week met dochter en zoonlief elke middag een kwartier lang gespeeld in het boek.

André het astronautje

Het boek is voorzien van prachtige illustraties en begrijpelijke taal voor kinderen.
In het boek vinden we tekeningen, verhalen, wist je datjes, spelletjes en opdrachten zoals “Maak de raket af door punten te verbinden”, “verschillen zoeken” en “de juiste route vinden”. Kortom een veelzijdig boek waarbij vele aspecten geoefend kunnen worden op spelende wijs.
Het doeboek valt bij zowel mijn jongste zoon als dochtertje in de smaak.

Ruimtevaart en techniek

In dit doeboek staan ruimtevaart en techniek centraal. André het astronautje, het alterego van André Kuipers, neemt je spelenderwijs mee om de kinderen kennis op te laten doen. Met deze kennis gaan kinderen op latere leeftijd eerder iets met deze informatie doen en dat is belangrijk want er zijn nogal wat (milieu)problemen in de wereld. Toekomstige technici is daarom hard nodig en daar moet je vroeg mee beginnen…

Boekinformatie

André het Astronautje Doeboek
Auteur: André Kuipers
ISBN: 9789030503002
Uitgever: Meis & Maas

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Miranda

Verloofd met Tom, moeder van Daan, Vera, Tim, Iris en Evi.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zal je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakanties, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

14 reacties