Thuisleven.com
Knopen doe je zo
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Doeboeken > Knopen doe je zo!

Knopen doe je zo!

Ik val gelijk met de deur in huis; de auteur van dit boek, Sophie Engel, mag met recht een toppertje genoemd worden! Wat een fantastisch leuk en mooi vormgegeven boek zeg!

Knopen doe je zo!

Knopen doe je zo! is een speels DIY-boek voor creatieve meiden vanaf ongeveer 8 jaar. De knoopprojecten in dit boek richt zich dan ook echt op jonge meiden.
Het boek begint met de uitleg van een aantal knooptechnieken en een beschrijving van de materialen die je in dit boek nodig gaat hebben met daarbij een uitleg.
Daarna komen er 25 knoopprojecten aan de orde die onderverdeeld zijn in 3 thema’s, nl;
– Op het strand
– BFF (Best Friends Forever)
– Mooi op reis

Bij elk knoopproject staan kleurrijke foto’s van het resultaat. In een kadertje staat welke materialen je hiervoor nodig hebt. Op de rechterkant van de bladzijde staat een beschrijving van de werkwijze. De beschrijving wordt daarbij nog verduidelijkt met kleine fotootjes.
Er worden niet alleen beschrijvingen van vriendschapsbandjes gegeven,  er staan ook beschrijvingen in van omgeknoopte slippers, geknoopte hengsels voor aan je tas, kettingen, ringen, oorbellen en enkelbandjes.
Het leuke van deze hobby is dat je het overal kunt doen; tijdens de pauze op schoolplein of je kunt het meenemen op vakantie. Het maakt zelfs de saaiste autoritten minder saai!

Mijn ervaring met Knopen doe je zo!

Toen ik dit boek in huis kreeg voor een recensie ben ik er gelijk in gaan bladeren. Het kon wat mij betreft niet even blijven wachten tot een later moment. Alleen al de voorkant van het boek sprak mij aan, de mooie spijkerstofblauwe kleur en de leuke foto’s met al diverse kleurrijke voorbeelden van de werkstukjes!
Bij het doorbladeren viel weer gelijk de kleurrijke foto’s op. Ik was meteen enthousiast! Bij de laatste bladzijde aangekomen zag ik een foto van Sophie Engel en een verhaaltje over haar erbij. Het werd mij duidelijk dat de auteur geen volwassen vrouw is, maar nog een jong meisje. Het lezen van het voorwoord en een foto daarbij bevestigde dat.
Na een zoektocht op internet kwam ik erachter dat Sophie Engel 10 jaar is! Wat een toppertje ben je als je zo’n boek op je naam hebt staan!

Nylondraad, katoendraad

Ik wilde gelijk aan de slag. Voor meerdere werkstukjes heb je nylondraad nodig. Dat heb ik niet in huis, dus dat moet eerst nog besteld worden. Katoendraad, waar je diverse vriendschapsbandjes mee kunt knopen, heb ik als haakster wel veel in huis. Ik heb de leukste uitgezocht, de liefdesbandjes. Dit bleek ook gelijk maar de moeilijkste te zijn. Na heel wat proberen ben ik ermee gestopt en heb een makkelijkere gekozen, de schuine strepen, om zo de “taal” van het knopen beter te leren begrijpen. Dit werkte beter. Ik had deze manier van knopen snel door. Daarna ben ik nog eens gaan proberen om een liefdesbandje te knopen en nu lukte het wel. Voor mijn dochter heb ik een prachtig bandje geknoopt.
Ondertussen was ook mijn bestelde nylondraad binnen. Nu kon ik echt pas goed aan de slag met de knoopprojecten uit dit boek! Ondertussen heb ik diverse knoopprojecten gemaakt, en hoe meer je er doet, hoe sneller en hoe makkelijker het gaat!

Mijn conclusie

+ Supermooi vormgegeven met mooie vrolijke foto’s.
+ Duidelijke beschrijvingen + foto’s van de knoopprojecten, maar als je geen ervaren knoopster bent kun je beter met een makkelijke beginnen om zo in de taal van het knopen te komen.
+ De knoopprojecten zijn heel divers, voor elk wat wils.
+ Dit boek is echt “af”, met 25 verschillende knoopprojecten kun je zeker een poos voorruit. Daarnaast is het ook echt “af” omdat er goede voorbeeldfoto’s in staan, een vakje met welke materialen je nodig hebt, de tijdsduur van een project, de moeilijkheidsgraad, een uitleg van de verschillende knopen, en een uitleg van de diverse materialen die je nodig hebt.
+ Het spreekt goed de doelgroep aan.
– Minpunten? Die heb ik niet …

Boekinformatie

Auteur: Sophie Engel
Vertaald door: Ria de Koning
Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: mei 2016
Druk: 1
ISBN: 109043918830
ISBN: 139789043918831

Te koop bij o.a. Bol.com

Lees ook:

Wat knoop jij?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Ik lees graag en met een beetje jaloezie je blogs. Vooral de creativiteit en de resultaten zijn opvallend, zo ook nu weer met het knopen. Wat een prachtig armbandje en hangertje zeg! Je meid mag maar blij zijn met zo’n mama.

    • Dank je 🙂
      Maar dit is echt zo’n leuk boek! Als je nog een cadeautje nodig hebt voor een creatieve (bijna)tienermeidje …

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics