Geel, roze en blauw! Zijn dat nu geen leuke kleurtjes voor heel kleine kinderteennageltjes? Ik zag mijn dochtertje wel lopen met deze kleur op haar teennageltjes. En toen ik de nagellak binnenkreeg met de post en mijn dochtertje (bijna 3) uitlegde wat het was en voor wie het was, was ze superblij en wilde ze dat ik maar gelijk haar nageltjes ging lakken.

Kinderteentjes en nagellak.

En daar zat ze dan op haar stoel, met haar voetje op mijn knie. Ik moet zeggen dat het best nog een hele kunst was om de nagellak goed op die kleine nageltjes te krijgen. En stilzitten …? šŸ˜‰ En toen moest de nagellak ook nog even drogen voordat ze weer van haar stoel mocht … Hoe bedenkt mama dat toch?! Maar ach, het is gelukt! En de dagen daarna wilde ze gelijk haar nageltjes aan iedereen die ze maar tegenkwam laten zien! Elke keer dat het weer nodig was om haar nageltjes te lakken koos ze voor een andere kleur. En stilzitten gaat hoe vaker ik het bij haar doe steeds beter.

Zelf vind ik vooral de blauwe nagellak wel heel leuk bij haar staan, die was het meest opvallend en het stond ook nog superleuk bij haar Frozen-sandaaltjes die bijna dezelfde blauwgroene kleur hebben.
De roze en de gele nagellak vallen minder op qua kleur. Zelf vind ik ook nog best moeilijk om de nagellak goed op de teentjes te krijgen, maar wat wil je ook bij die ieniemienieteentjes.

Maar wat je ook kunt maken met nagellak is…

Maar ik kan wel schrijven hoe leuk deze nagellak op die kleine kinderteentjes staat, maar wist u dat je nog veel meer met nagellak kunt doen dan er alleen maar er je nagels mee lakken. Knutselen bijvoorbeeld.
En je hebt er helemaal niet zoveel materiaal nodig:
Nagellak – dit kun je vaak best goedkoop bij een winkel als de Action of de Big Bazar kopen.
Schaaltje water
Een glazen potje

Werkwijze:

1. Doe in een schaaltje wat water.
2. Doe van elke kleur nagellak wat je wilt gebruiken een paar druppels in het water.
3. De nagellak blijft op het water drijven.
4. Dompel je potje onder in het water. De nagellak blijft nu op het potje plakken. Herhaal acties steeds tot je je potje helemaal af is.
Zo krijg je een supermooi marmereffect op je potje. En met een waxinelichtje erin wordt het helemaal mooi!

Dit je kun ook doen met een hardgekookt ei (leuk voor Pasen) en met een kerstbal (leuk voor kerst), of een saaie mok

Lees ook:

Waar gebruik jij nagellak voor?

Geverifieerd door ExactMetrics