Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Doeboeken > Unicorn Kleurblok en Unicorn Puzzelblok

Unicorn Kleurblok en Unicorn Puzzelblok

Dat we bij Denksport niet meer alleen aan de boekjes voor volwassenen denken, is vanaf de Quarks Omnibus een feit. Met regelmaat open ik eens de Denksport webshop om te kijken of er nieuwe dingen te vinden zijn. En zo trof ik laatst twee nieuwe exemplaren aan. Nu helemaal in de stijl van mijn jongste dochter: roze, glitters en eenhoorns.

Unicorn puzzelblok

Puzzelen wordt nu nog leuker samen met Pixie, Lady en Joy. En daar is onze jongste meid het helemaal mee eens. Ze haalt meteen de stiftenbak op, want kleurpotloden zijn helemaal uit, en gaat aan de slag. Veel uitleg heeft ze niet nodig, ze kan namelijk alles al zelf lezen. Voor ik het weet heeft ze niet alleen het doolhof gemaakt maar ook een woordzoeker (waarbij ze elk woord met een andere stift heeft doorgestreept) en is ze bezig met kleuren op symbolen. Het enthousiasme spat er vanaf, dat zie je meteen aan het slordige werk. Ik fluit haar dan ook even tot de orde, immers is het werk zoals ze het nu levert van een 5 jarige en niet van een 8 jarige!

Iets meer geconcentreerd op netheid en niet zozeer op snelheid gaat ze vervolgens verder. Ze kijkt zelfs haar werkjes na met de antwoorden op de achterkant. Tot… (lees snel verder onder de foto).

Unicorn kleurblok

Jazeker tot het kleurblok. Hier valt ze weer regelrecht in haar oude patroon. Roef, roef, roef, alles is af!      ZUCHT
Het zal vast en zeker erg herkenbaar zijn, toch besluit ik er eens mee naar de juf te gaan. Ik vertel haar wat ik zie en ze begint meteen met lachen. “Nou” zegt ze “je bent de eerste ouder die sinds lange tijd zich hier om bekommerd”. Enigszins verbaasd kijk ik haar aan. Ik vraag haar wat ze bedoeld. Ze vertelt daarna dat er heel veel kinderen zijn die het werk rapjes doen maar niet meer gefocust zijn op het resultaat. Dus wat krijg je dan: slordig werk.

Dat is met kleuren nog niet zo’n groot probleem maar met rekenen, taal en de aankomende proefwerken is dat net iets anders.
Ik krijg dan ook een groot compliment van haar en ze vraagt ook nog of ik door wil gaan om te blijven focussen op net werk. Liever iets langer ergens over doen dan het snel snel af te werken.

Lopend naar huis bedenk ik mij hoe ik dat voor elkaar kan krijgen. En dan ineens weet ik het. Na schooltijd haal ik de kinderen weer op en neem ze mee naar zolder. Ik pak mijn oude mappen erbij en haal werkjes van mijzelf tevoorschijn in de leeftijd van de kinderen. Verbaasd kijken ze mij aan en vragen mij hoe ik dat kon maken. “Door er de tijd voor te nemen” antwoord ik. Daarna besluiten we samen naar beneden te gaan en een kleurplaat samen te maken.

Info en waar te koop

De Unicorn boekjes verschijnen 4 maal per jaar. Unicorn Kleurblok: € 5,25 (verschijning 6-12-2018) en Unicorn Puzzelblok €4,95. Het is alleen mogelijk de boekjes los in de winkel te kopen of via www.denksport.com. Er zit geen abonnementsmogelijkheid op.

De Unicorn boekjes worden in meerdere landen verkocht; Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Spanje.

Lees ook: De Quarks Omnibus
Lees ook: Young Scientist vakantieboek

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

39 reacties

 • Lekker afraffelen toch, doen we allemaal wel eens. Met taal bijvoorbeeld, haha. Daar zeg ik ook regelmatig wat van, maar dan word ik inderdaad vaak raar aangekeken. Mensen hebben vaak helemaal niet door hoe slordig ze zijn.

 • Mijn dochter Sara is een eenhoornfan en ook nog eens dol op puzzelen en kleuren … de perfecte combi dus voor deze prijs!

 • Ashley is echt de grootste eenhoornfan. Ze vind eenhoorns helemaal geweldig en wil er alles van verzamelen. Dit zou dus een super leuke verassing zijn

 • Wauw. Ik weet zeker dat mijn nichtje dat helemaal te gek gaat vinden! Dan heb ik gelijk een verjaardagscadeau voor haar!

 • Mijn dochter Tara! Alles is in het thema van unicorns. Van dekbedovertrekset en pyjama tot knuffels, notitieboekjes, agenda en tandenborstel, wat zal zij dit te gek vinden.

 • Mijn dochter!
  Wij waren enkele jaren terug in Tilburg in het natuurmuseum en daar stond toen een echte eenhoorn. Ze was helemaal door het dolle heen aangezien ze nu bewijs had dat eenhoorns ECHT bestaan.

  Ondertussen is het nog steeds eenhoorns wat de klok slaat…

 • Mijn dochter Robin is groot paardenfan, dus ook paarden met hoorns. We hebben zelfs onze witte auto omgedoopt tot de “witte eenhoorn’.

 • Goedemorgen ooh wat leuk zeg voor ons dochtertje Jill
  Ze word 21 februari 5 jaar
  Én als thema unicorn,en wat zou ons dochtertje dit kleurboekjes geweldig vinden,ze is dol op unicorns ze heeft knuffels van unicorn speelgoed boekjes,kleding dekbedovertrek,oja en verschillende haarbandjes en strikjes
  Een al en waarom ze vind het mooi en leuk en schattig dat zegt ze nu zelf hihi ze is net wakker en ik vertelde het net aan haar kijk mama kan dit winnen, jaaaaa mama die heb ik niet mag ik die mama doet der best
  Uiteraard volg ik u al op verschillende manieren facebook als Jessica Jill John leidner
  Instagram Yessicaleidner
  Twitter

 • Ik heb hier een kleindochter die helemaal gek is van de eenhoorn.
  Zij heeft een knuffel van dit fantasie dier en ze slaapt onder deze eenhoorn.
  Groter Fan kun je toch niet zijn.
  Graag doe ik mee voor haar om dit kleurblok en puzzelblok in de wacht te slepen.
  Ik volg op Bloglovin en waag graag een kansje.

 • Onze dochter Britt is echt de mensenlijke variant van de eenhoorn. Alles wat ze aan heeft, op heeft en mee speelt is van eenhoorns

 • Mijn dochter Eliza. Ik heb laatst nog een mooie eenhoorn trui voor der gekocht. En ze heeft op der kamer ook allemaal eenhoorn spulletjes. Voor haar doe ik mee. Dat zou ze heel leuk vinden..

 • Mijn jongste dochter is echt een eenhoorn fan. Ze slaapt in een eenhoorn onesie en heeft als slaapknuffel een eenhoorn van een kleine meter lang :’) !

 • De oudste Jasmijn van 6, zit in groep 3 vindt dit vast geweldig. Ze is dol op eenhoorns. Maar ook op puzzelen en kleuren. Pas zag ik dat ze al wegstreeppuzzels maakte. Dat vond ik knap.
  Wat leuk dat er denksport puzzelboekjes zijn voor kinderen!

  Dat afraffelen herken ik wel een beetje ;-). Kleuren gaat hier wel erg netjes. Er worden stapels stiften versleten. Gelpennen is het ook even helemaal :-).

 • Voor mijn lieve dochter Gina-Siërra die helemaal weg is van unicorns! En haar tegelijkertijd te stimuleren om meer te puzzelen is helemaal mooi meegenomen natuurlijk.

 • Mijn dochtertje is een echte unicorn fan want ze slaapt erin (pyjama) en ermee! Van kleuren houdt ze ook dus dit pakket gaat zeker in de smaak vallen.

 • Mijn oudste is gek op unicorns. Heeft nu mama zo gek kunnen krijgen om ook haar verjaardagstraktatie op school in dit thema te maken. Zucht….

 • Ik doe mee voor mijn jongste dochter. Zij is helemaal gek op eenhoorns. Ze heeft nu voor haar verjaardag ook een eenhoorn onesie gevraagd!

 • “Oh my unicorn”! ❤ Mijn net 7-jarige dochter zou hier echt super blij mee zijn! Helemaal dol op unicorns! (Morgen is toevallig haar kinderfeestje, éénmaal raden wat voor feestje … Ja, ze wou inderdaad héél graag een eenhoornfeestje! ) En ze vindt het heerlijk om te kleuren, dan is ze helemaal in haar element. Doe-boekjes vindt ze ook super, dus ook dat puzzelblok zou ze helemaal geweldig vinden.

 • Mijn nichtje angel is helemaal weg van unicorns ze wil alles hebben waar een unicorn op staat en zegt elke x shine like a unicorn en houdt ook nog eens van kleuren en puzzelen dit zou echt een super gave verassing zijn

 • De grootste fan, mijn dochter Sharona, ze is dol en gek op eenhoorns, en zou deze prijs wel geweldig vinden,

 • Mijn dochter houdt van kleuren en puzzelen ..en unicorn!!! Deze blokken zal zij supergaaf vinden.
  Kan zij in haar unicorn onesie lekker aan de slag..dus ik duim dat zij ze winnen mag!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics