Thuisleven.com > Boeken & Films (volwassenen) > Cadeautje nodig? The Inside Man, spannend tot het eind!

Cadeautje nodig? The Inside Man, spannend tot het eind!

Wat is het heerlijk als je een goede film kan kijken. En dit is er  zeker een. Inside man: Most wanted van Universal Studios. Een topper van een misdaad thriller. We hebben deze aangezet en ik moet zeggen: de film pakt je vanaf het begin!

Waar gaat de film nu eigenlijk over?

De film gaat over een gyzelingsexpert Remy (Ami Ameen, ook bekend van The Maze Runner) die moet gaan samenwerken met een FBI agent Brynn Stewart (Rhea Seahorn). Het leuke is de combinatie van humor en spanning. Wat best wel grappig is, is dat je Remy aan het begin van de film ziet opscheppen over hoe goed hij wel niet is. Welke zaken hij al niet opgelost heeft en allemaal door te praten. Tot hij moet gaan samenwerken met Brynn, die nog niet zo onder de indruk is van de vlotte babbels van Remy.

Remy onderhandelt met Ariella

De Federale Bank is overvallen en er zijn gijzelaars. In de Federale Bank bevindt zich heel veel goud. Wat willen de overvallers nu echt, hoeveel gijzelaars zijn er? De leider van de overvallers Ariella Barash (gespeeld door Roxanne McKee) is een echte superslimme mastermind. Zij lijkt hen dus steeds een stap voor te zijn. De gijzelaars moeten dezelfde kleding aantrekken als de overvallers. Op een gegeven moment eist Ariella dat Brynn naar binnen komt om zelf te kijken hoe de gijzelaars er aan toe zijn. Het kat en muis spel begint… Kunnen ze de gijzelaars redden uit deze meesterlijk geplande overval? Om dit te kunnen doen zullen Remy en Brynn hun professionele verschillen opzij moeten zetten, om samen de leugens te onderscheppen en de waarheid aan het licht te brengen.

Conclusie

Deze film is een soort vervolg op de film Inside man uit 2006. Maar daarom niet minder. De film kan je ook prima zien zonder de Inside man gezien te hebben.  In het begin lijk je al te weten wat ze willen en hoe ze het gaan doen. Echter, aan het eind blijken de zaken toch anders te liggen. Als je een heerlijke filmavond wilt en van spanning houdt, is dit wat voor jou. het is er echt eentje om te kijken en een die zeker in het rijtje van The Italian Job en Oceans eleven thuis hoort.  De film heeft een ImdB rating van 5.5 , maar persoonlijk vind ik dat wat aan de lage kant.

De film is voor € 11,99 te koop. Mocht je nou nog geen Sinterklaas of Kerstcadeautje hebben is dit echt een leuke film voor een redelijke prijs.

In de controlekamer van de FBI

2 reacties