Hoe je de meeste slaap uit je slaapkamer haalt.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Slaapkamer > Hoe je de meeste slaap uit je slaapkamer haalt

Hoe je de meeste slaap uit je slaapkamer haalt

De slaapkamer wordt veelal gebruikt om je aan en uit te kleden, de liefde te bedrijven en om te slapen. Toch blijkt voldoende nachtrust niet voor iedereen te zijn weggelegd. Daarom deel ik graag wat tips met je zodat jij de meeste slaap uit je slaapkamer haalt.

Een goed bed en matras

Als je bed en matras niet op je lichaam zijn afgesteld dan kun je die goede nachtrust wel op je buik schrijven. Koop een bed op juiste hoogte, voor jongeren is de hoogte meestal niet zo spannend. Maar hoe ouder je wordt des te fijner het is om een bed te hebben die iets hoger op de poten staat zodat je zittend het bed in- en uit kunt stappen. Naast het juiste bed is natuurlijk een goed matras ook een belangrijk onderdeel. Afhankelijk van je lichaamsbouw heb je een zacht of juist een hard model nodig. Bij Yousleep.nl hebben ze matrassen van 100% Zwitserse kwaliteit met een Nederlandse prijs. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Kleurtonen

Naast een goed bed en matras zijn de kleurtonen in een slaapkamer ook zeer belangrijk. Hoe drukker de omgeving is des te meer prikkels je ook krijgt. Kies dan ook voor kleuren die op elkaar zijn afgestemd en het liefst zonder al te veel printjes. Toch graag wat printjes of andere kleurrijke items in je kamer? Kijk dan of deze geplaatst kunnen worden op de wand waar je geen kijk op hebt als je slaapt. Vermijd ook felle kleuren want deze wekken energie op. Handig als je je bed uit moet komen maar niet als je moet gaan slapen.

Verduistering

Het beste slaap je in een kamer die donker is. Wij hebben op onze slaapkamer verduisterende gordijnen alsook rolluiken. Die rolluiken zijn niet alleen handig als verduistering maar ook ideaal om in de zomer de hitte buiten te houden. Daarnaast kun je met rolluiken ook wat licht doorlaten in de kieren. Dat kan net voldoende zijn om ’s ochtends te zien of de dag al is begonnen. De gordijnen zijn er omdat het toch net iets gezelliger oogt en het brengt wat kleur op de muren.

En als je dan toch bezig bent denk dan eens na over hor gordijnen. Dan kun je de ramen open zetten ’s nachts zonder dat je wakker wordt van prikkende of zoemende muggen.

Warm of koud

Nu we het toch hebben gehad over de rolluiken die de hitte in de zomer buiten houden is de temperatuur van je slaapkamer het volgende onderwerp die we aansnijden. De temperatuur in je slaapkamer is namelijk ontzettend belangrijk. Is het te warm dan lig je te woelen en zweten en is het te koud dan lig je te rillen in bed. Probeer de temperatuur dan ook onder controle te houden.

Routine

Nu je zo’n beetje alles hebt gehad in je slaapkamer waarvan je onrustig kunt worden is het ook goed om eens naar jezelf te kijken. Slapen na een thriller of een goede actiefilm is namelijk zelden een goede combinatie. Ook het bekijken van mails, het nieuws of social media kun je beter vermijden. Want stel je voor dat je ineens iets leest wat je emotioneel aan gaat. Dan kun je wederom je nachtrust op je buik schrijven. Overigens is blauw licht kijken voor het slapen gaan sowieso geen goed idee. Blauw licht blokkeert namelijk de aanmaak van melatonine en die zorgen juist voor je slaap.

Lees ook:

Hoeveel uren slaap jij gemiddeld per nacht?

Foto: Pexels

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

14 reacties

  • Ik slaap na 10 jaar eindelijk weer 10 uur per nacht haha. Mijn zoontje slaapt nu eindelijk door en ik haal nu al mijn uurtjes weer in!

  • Ik slaap meestal 6/7uur per nacht. afhankelijk van of de kinderen door wat voor reden dan ook wakker zijn. Meestal ga ik ook wel op tijd naar bed, want tussen 5-half 6 begint het ritme hier weer. Wel slaap ik standaard met een oogmaskertje op en oordopjes in. Het gesnurk van mijn man of de kinderen hoor ik er alsnog doorheen, maar het slaapt iets rustiger.

  • Er zitten hier zeker bruikbare tips bij om te onthouden, Ik slaap gemiddeld zo 7 uur. Mijn slaapkamer moet wel goed donker zijn, anders kan ik echt niet slapen, Uitslapen dat kan ik niet, dat heb ik eigenlijk nooit goed gekund, of ik nu vroeg of laat naar bed ga, ik word altijd wel op dezelfde tijd wakker.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics