Tips voor het zoeken naar een wijnkoelkast.
Thuisleven.com > Lifestyle > Eten en drinken > Tips voor het zoeken naar een wijnkoelkast.

Tips voor het zoeken naar een wijnkoelkast.

Nu het zomerse weer zijn entree heeft gemaakt kan ik niet wachten om in onze nieuwe tuin de avonden door te brengen. Niet alleen lekker samen met het gezin maar ook met vrienden en familie. Uiteraard hoort daar ook zo nu en dan eens een glaasje wijn bij. Maar hoe bewaar je wijn het beste? In dit artikel geef ik je graag wat tips. Snel lezen dus.

Goedkoop wijn scoren.

Ten eerste is het natuurlijk zo dat er wijn gekocht moet worden voor deze wordt gedronken. Omdat de prijzen hier in Nederland nogal fors zijn gaan we dan ook graag naar Duitsland voor onze inkopen (en ja dan slaan we ook gelijk de rest van de boodschappen in). Maar ook tijdens een dagtrip of vakantie in Luxemburg, België en Italië schuwen we er niet voor om groots in te slaan. Zeker als er ook nog eens wat wijnen in de aanbieding zijn. En aangezien een vinoloog mij ooit eens uitlegde dat je geen “favoriete” wijn moet hebben maar juist in beweging moet blijven met verschillende wijnen is de aankoop ervan lekker makkelijk, zolang we maar geen Merlot kopen.

Wijn in huis en dan?

Als de wijnen eenmaal in huis zijn moeten ze ook goed bewaard blijven. Nu mogen wij onszelf gelukkig prijzen met een riante kelder die continu dezelfde temperatuur heeft en waar het donker is. Dat is namelijk de perfecte plek om de wijnen, liggend, te bewaren. Mocht jij dat nou niet hebben dan is een wijnkoelkast voor horeca, die natuurlijk ook particulier te gebruiken is, een perfecte oplossing.

Wat doen een wijnkoelkast?

Een wijnkoelkast is een kast waarin een groot aantal wijnflessen tegelijkertijd bewaard kunnen worden. En dat op een temperatuur die het beste is voor de wijn. Ideaal voor woningen zonder kelder of voor mensen die wel een beetje luxe in de keuken of woonkamer willen.

3 Tips voor het zoeken naar een wijnkoelkast.

Tip 1: Denk na wat voor wijnkoelkast je wilt. Een wijnklimaatkast (heeft meerdere temperatuurzones die ieder een eigen constante temperatuur behouden, grofweg variëren deze van 6ºC tot 15ºC. ) of een wijnbewaarkast deze is bedoeld voor het langdurig opbergen van bewaarwijnen. Deze heeft geen temperatuurzone en is overal ongeveer 12ºC.

Tip 2: Hoeveel flessen wijn wil je kwijt?
Ofschoon het een simpele vraag is is dit toch wel het belangrijkste criterium voor het zoeken naar een wijnkoelkast.

Tip 3: Wil je de flessen staand of liggend bewaren? Of mag het juist een combinatie zijn van beide?

Lees ook:

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics