wijn decanteren
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Servies en toebehoren > Op magische wijze je wijn decanteren

Op magische wijze je wijn decanteren

Soms heb je een wijn die extra lekker smaakt als hij heeft geademd. Vooral jonge wijnen staan hier om bekend. Dat ademen van een wijn kun je op verschillende manieren doen. Zo heb ik al eens gehoord dat je een paar uur voor gebruik, de wijnfles moet openen zodat de wijn kan ademen. Jong en onwetend omtrent dit begrip heb ik dit ooit eens toegepast. Behalve dan dat de fruitvliegjes de wijn wisten te vinden, was de wijn nou niet bepaald anders kwa smaak. Logisch ook, immers is de fles van de wijn smal en lang waardoor het ademen bij lange na niet goed gebeurt. Nu ouder en met wat meer kennis weet ik dat het ademen van een wijn het beste resultaat geeft bij het overgieten. Denk hierbij aan het decanteren van de wijn of de wijn laten rollen in het wijnglas.

Decanteren

Wijn decanterenOnder decanteren verstaan we dat de wijn overgegoten wordt vanuit de originele fles in een karaf voordat deze wordt geschonken. Het overgieten van de wijn kent twee functies:

 • Decanteren
  Wijnen met droesem of depot in de fles over schenken om zo het drab dat na de gisting in de fles achterblijft te scheiden.
 • Karafferen
  Het laten ademen en zachter maken van de wijn.

Invotis Wijn Magic Decanter

Zeker als je een kleiner huis hebt kan ik mij indenken dat ruimtegebrek op den duur een probleem wordt. Zelfs een karaf, hoe mooi en stijlvol ook, kan dan een probleem zijn. Wil je de wijn toch op een snelle manier laten ademen met iets dat minder ruimte in beslag neemt dan is de Invotis Wijn Magic Decanter iets voor jou! De gadget neemt slechts 15 x 6 cm van je woning in beslag.

De wijn schenk je boven een glas in de Wijn Magic Decanter en deze voorziet de wijn meteen van lucht. Aangezien de Wijn Magic Decanter geleverd wordt met een mooie standaard komen er ook geen druppels wijn op je tafel.

Conclusie

Wijn decanterenWij drinken graag een wijntje in het weekend. Ik ben zelf gek op een zoete witte wijn (bij voorkeur een Moscato met laag alcoholpercentage) mijn partner daarentegen drinkt graag een zware wijn zoals een Primitivo met minimaal 14% alcohol). Er is slechts één rode wijn die we beiden onwijs lekker vinden. Echter gezien de prijs kopen we deze alleen voor zeer speciale gelegenheden: huwelijk, verloving en jubileumjaar.

Afijn sinds kort zijn wij in het bezit van de Invotis Wijn Magic Decanter en decanteren we hiermee de jonge rode wijn voor mijn partner. Deze doet exact wat hij moet doen: het laten ademen van de wijn in een korte tijd. Zeker bij een net geopende fles wijn proef je het verschil. De gadget is makkelijk te reinigen en is daardoor extra fijn in gebruik.

Welke wijnsoort is jouw favoriet?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

 • Zomers, zo als nu, drink ik graag een gekoelde zoete witte wijn.
  De andere seizoenen druk ik graag een volle rode wijn, waarvan de nadronk ook plezierig moet zijn.
  En het liefs gerijpt in houten vaten.
  Van een Invotis Wijn Magic Decanter had ik nog nooit gehoord (een leuk verjaardagscadeau)
  De wijn smaakt inderdaad anders als hij heeft kunnen ademen en….. de juiste temperatuur.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics