Geef je vader een super de luxe scheerervaring met Rasura scheerproducten. Leuk voor Vaderdag, Kerstmis, Sinterklaas, zijn verjaardag of gewoon omdat hij een geweldige man is. Nog niet bekend met de Rasura scheerproducten? Lees dan snel verder.

Hoe gebruik je een scheerkwast?

Scheren met enkel en alleen een scheermesje zorgt er zeker voor dat de mannelijke baard verdwijnt. Maar wil je een strak en glad scheerresultaat, dan kun je het beste een scheerkwast gebruiken. Om het maximale resultaat te krijgen, is een juist gebruik van een scheerkwast wel een pré. Ik leg je daarom dan ook graag uit in stappen hoe je een scheerkwast gebruikt.

 1. Reinig je gezicht
 2. Dep je gezicht droog met een warme doek
 3. Plaats de zeepstick op de bodem van een scheerkom en zet daarnaast een kom met heet water.
 4. Dompel de Rasura scheerkwast (lees hieronder meer over de Rasura scheerkwasten) kort in het hete water. Wrijf er daarna mee over de zeepstick in de scheerkom zodat er een mooie schuimlaag ontstaat.
  Tip: voor dikker schuim gebruik je minder water en voor dunner schuim gebruik je meer water.
 5. Neem wat scheerschuim op de kwast en breng dit in ronde bewegingen aan op de plek waar je wilt scheren.
 6. Laat het schuim even inwerken zodat de haren zachter worden. Hiermee voorkom je sneetjes en andere ongemakken.
 7. Neem nu het scheermes en scheer de haren weg. Vergeet niet om het scheermesje regelmatig af te spoelen zodat de gescheerde haartjes weg gaan.
 8. Na gebruik maak je nog even het gezicht schoon en gebruik je indien gewenst een aftershave.
 9. Vergeet niet om de Rasura scheerkwast goed schoon en droog te maken na gebruik. Helemaal droog zal niet lukken, hang hem daarna op in een speciale scheerkwasthouder zodat de kwast zo natuurlijk mogelijk droogt. Hierdoor blijft de scheerkwast langer goed en mooi.

Rasura Scheerkwasten

Er zijn maar liefst 4 verschillende Rasura scheerkwasten:

 • Rasura Graudas (€ 27,95)
  Deze scheerkwast bevat haren uit de onderbuik van de das en is daardoor iets ruwer.
 • Rasura Silverspitz (€ 46,50)
  Voor de Rasura Silverspitz is gebruik gemaakt van top kwaliteit dassenhaar, afkomstig van de nek of rug. De haartjes zijn zacht, soepel en licht. Schuim is binnen no time gecreëerd.
 • Rasura Vegan (€ 37,95)
  Voor de mensen die niet zo gek zijn op de scheerkwasten met dassenhaar is er een Vegan variant. Deze scheerkwast is gemaakt van synthetische haren. De scheerkwast droogt sneller en gaat bovendien lang mee.
 • Rasura reisversie (€ 39,95)
  De speciale reisscheerkwast voor on-the-go heeft een matzwart handvat en is gemaakt van aluminium fijndas.

De Rasura Graudas en Silverspits scheerkwasten zijn 100% natuurlijk en worden met de hand vervaardigd.

Upgrade je cadeau

Zeker voor de jongeman die net begint met scheren of de man die nog niet bekend is met een scheerkwast is het waardevol om niet alleen een scheerkwast maar ook de toebehoren cadeau te doen. Denk hierbij aan scheerzeep, scheerkwasthouder en een scheerzeepkom.

Onze ervaring

Waar wij vrouwen graag in de badkamer mogen tutten, zijn er ook genoeg ijdele mannen te vinden in de badkamer. En daar is helemaal niks mis mee! Sterker nog ik moedig ze alleen maar aan. Want wie wilt er nou geen goed verzorgde man?
Op onze beurt hebben wij onze oudste zoon dan ook maar eens meegenomen naar de badkamer met zijn eerste scheerset. Met de nodige instructies en wat hulp van een mannelijke hulp veranderde mijn kleine jongen dan ook ineens om in een echte man.

Scheren met een scheerkwast heeft hij als zeer prettig ervaren omdat hij zo nu met zijn handen in zijn gezicht hoeft te komen. Zeker in deze periode waarin we het toch vaak hebben over virussen en bacteriën vind hij dat heel waardevol. En ik kan hem daar geen ongelijk in geven…

De Scheerkwasten van Rasura zijn verkrijgbaar met verschillende kleuren handvaten: hoorn, ivoor, marmer-grijs, wit en/of zwart. Welke kies jij?

Geverifieerd door ExactMetrics