Thuisleven.com
Nederlandse Thriller Zwarte Golven
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Thriller > Nederlandse Thriller Zwarte Golven

Nederlandse Thriller Zwarte Golven

Een, op waar gebeurde, thriller van Nederlandse bodem

Zwarte Golven is het debuut van Eric Wewerinke (1973). Eric groeide op in Nieuwkoop en in Eibergen. Hij studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversteit Groningen, waarin hij een tussenjaar nam om een half jaar over land naar India te reizen. Vlak na deze reis vond de zeiltocht plaats waarop het boek Zwarte golven is gebaseerd.
Als marketeer werkte hij lokaal en internationaal voor merken als Bavaria en Duyvis. Nu heeft Eric een eigen bedrijf WIMMC (Wewerinke Interim Management & Marketing Consulting) en help hij bedrijven met marketing en marktstrategie. Eric is gehuwd en woonachtig in Amsterdam.

Het boek

Na een fantastische reis, van een half jaar, naar India, komt Tim enigszins bedrogen uit. Een baan vinden blijkt toch niet zo makkelijk als gedacht. Eigenlijk wil hij weer weg uit Nederland. Precies op dat moment wordt Tim gebeld door Julia, een van de mensen met wie hij door India heeft gereisd. Julia gaat drie weken, als au pair, met een miljonair mee op een zeiljacht naar Corfu en vraagt Tim om mee te gaan. Tim, die slechts minimale zeilervaring heeft, zegt direct ja!
De miljardair, Robert, blijkt een charismatische man, vol grote verhalen. Robert is overal geweest en lijkt te weten hoe alles werkt. Tim en Julia hebben er zin in en de reis gaat veelbelovend van start. Maar dan gebeuren er merkwaardige dingen, waarvoor Robert steeds weer een perfect logische verklaring heeft. De charmante Robert lijkt ook een hele andere kant te hebben. Verbeeld Tim zich dit, of is Robert toch niet de man die hij zegt te zijn? Zijn Tim en Julia wel veilig?

Mijn mening

Nederlandse Thriller Zwarte Golven
Een spannende, op waarheid gebaseerde thriller

Ik moet bekennen dat ik dit boek in één ruk heb uitgelezen. De schrijfstijl spreekt me enorm aan. Het leest heerlijk snel weg, er wordt niet te veel op details ingegaan. Het verhaal zit heel goed in elkaar. Door het proloog word je nieuwsgierig gemaakt, waardoor je wilt weten wat er gaat gebeuren. Je wordt in spanning gehouden tot de laatste pagina’s.

Thrillers zijn absoluut mijn genre, dus dit boek is een schot in de roos. Maar ook als je niet van echte thrillers houd, maar wel van een vlot geschreven spannend boek, dan is dit boek een aanrader. In Zwarte Golven zijn er gaan massa moorden of andere gruwelijke dingen die je in ‘hard core’ thrillers leest. Toch houd het verhaal je vast van begin tot eind. Knap geschreven!

Lees ook:

Wat is jouw ultieme leestip?

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

82 reacties

 • Recentelijk heb ik Oscar gelezen van Yvonne Franssen. Heftig maar het verhaalis indrukwekkend mooi geschreven.

  Het boek Zwarte Golven wat jij besprak ga ik zeker ook op mijn nog te lezen lijstje leggen. Het spreekt mij aan.

 • lijkt mij een spannend boek, ik doe graag mee, ben weer aan het werk en op de dagen die ik vrij ben wil ik dit boek graag lezen

 • Dit lijkt me een super spannend boek!
  Ik doe graag mee.

  Ik volg jullie op Facebook (Lieke van Veen), Instagram (liekevv24), Twitter (_liekeee), Pinterest (Lieke van Veen) en Youtube (liekeee24)

  • Benieuwd naar dit boek. Mijn leestip is,lees eens een debuut zo leer je nieuwe schrijvers kennen of laat een familielid eens een boek kiezen welke diegene denkt wat bij je past. Vaak verrassend leuk!

 • Ja heel graag. Leestip: lekker muziekje aan, stoel onder de parasol, drankje erbij, voor niemand thuis.

 • Het lezen van enkele recensies kan inspirerend werken voor de keuze van het kopen van een bepaald boek. Bij bol.com of verschillende leesclubs op internet ben je aan het goede adres. Lezen werkt niet alleen ontspannend, het verrijkt ook je leven!

 • Mijn ultieme leestip is om een grote pot thee klaar te zetten met chocolade in hand bereik en je installeren in een comfortabele stoel en dan gewoon heerlijk door kunnen lezen!

 • Mijn ultieme leestip is: hou altijd een boekenlegger bij de hand. Doe hem tussen de bladzijde waar je bent gestopt, heel handig.
  Ik heb ooit een metalen boekenlegger gewonnen, die ik altijd gebruik.
  Maak geen ezelsoren, zoals ik als kind altijd deed. Zó zonde en lelijk!
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee voor deze spannende thriller.

 • Ik loot graag mee. Mijn ultieme leestip: installeer je op een lekker plekje, thermoskan thee of grote fles koel water bij de hand zodat je langere tijd ongestoord kunt lezen.

 • Ik zou dit boek heel graag lezen.
  Ik doe vaak ideeën op voor boeken via facebook (groepen) en leuke blogs zoals deze.
  Een beetje door de winkel struinen en zoeken vind ik ook altijd heerlijk

 • Mijn ultieme leestip is: zoek voora zelf je boeken uit want dan heb je reuze zin om deze te pakken en te gaan lezen!

 • Dit lijkt mij een spannend boek! Mijn leestip is lekker telefoon aan de kant en even tijd voor jezelf met een goed boek, drankje en hapjes

 • Mijn leestip is: Ga eens uit je comfortzone en lees een boek wat je zelf niet uit zou kiezen. Soms word je enorm verrast en ontdek je een nieuwe auteur. Wie weet gebeurt mij dit met dit te winnen boek.

 • Ik doe heel graag mee voor dit boek, lijkt me erg mooi.
  Mijn leestip is: lees eens out off the box. Het is heel verrassend en leuk om te doen. Nadeel: je nog te lezen lijstje wordt steeds langer.

 • Graag maak ik kans op dit boek.
  Mijn ultieme leestip: men beginne met het zetten van een geurige thee, zoek met zorg iets lekkers uit om bij de thee op te peuzelen, stuur iedereen het huis uit en dan… en dan… me-time!

 • Mijn ultieme leestip is. Een heerlijke zomerdag met een glas ijsthee en verder is er niemand thuis. Waardoor ik lekker in mijn boek kan duiken

 • Ik doe graag mee. Mijn leestip? Geniet van het lezen en pak je menen om te lezen. Ook af en toe beetje afwisseling in genres!

 • Mijn leestip: lees wat meer Nederlandse schrijvers zoals Jeroen Windmeijer, Chris Houtman, Inge Ipenburg, Lydia van Houten.

 • Ik kan helaas niet lezen wanneer ik wil, mijn leestip is voor mij dan enkel lezen wanneer ik rustig en alleen ben.♥ ( Desnoods zonder ik me een poosje af )
  Gister over deze waargebeurde thriller gelezen en ben enorm benieuwd.
  Mooie dag gewent x Jenneke van Maurik

 • Mijn ultieme leestip is: lees eens een keer een heel ander genre of een boek die je in eerste instantie misschien niet aanspreekt. Uit ervaring weet ik dat het je enorm kan verrassen/verrijken!

 • Wauw ik ben heel benieuwd naar dit boek! En als ik em uit heb weet ik genoeg liefhebbers die hem ook wel willen lezen!

 • Ik ben al verkocht! Erg graag lees ik meer over deze ‘zeiltrip’ en wat er eigenlijk allemaal aan de hand is. Ik loot graag mee voor dit debuut.
  Mijn tip: de boeken van Thomas Ross, alle boeken van Jo Claes en van Deflo.
  Af en toe je ook laten verrassen is ook een must!

 • Ik ben nu al verkocht! Graag lees ik meer over deze ‘zeiltrip’ en wat er eigenlijk allemaal aan de hand is. Ik loot graag mee voor dit debuut.

 • Mijn leestip, lees een boek van een onbekende auteur, zo leer je meer auteurs kennen.
  En wanneer iemand een boek niets vindt, toch lezen en zelf oordelen.
  Smaken verschillen nu eenmaal.
  Erg benieuwd naar dit waargebeurd verhaal.

 • Mijn leestip is zorg dat je verschillende genres leest en ook out of the box. Dat verrijkt jouw leesleven

 • Mijn ultieme leestip? Leg die mobiel of tablet wat vaker aan de kant en zie hoeveel tijd er overblijft om boeken te lezen. En voel hoe er meer ontspanning in je leven komt.

 • Ik lees graag medische thrillers. De bekendste zijn natuurlijk van Robin Cook. Helaas is er de laatste jaren geen nieuwe thriller meer verschenen.

 • Deze morgen zag ik Eric zijn filmpje over dit boek. Ik heb hem onmiddellijk op mijn leeslijstje geplaatst. Zou natuurlijk nog veel leuker zijn dat ik hem direct kan winnen.
  Mijn leestip: stop “altijd” een boek in de auto weg. Kom je ergens heel saai en moet je wachten heb je steeds iets bij de hand. Soms denk ik, ik ben maar even weg ik neem mijn boek niet mee, dan is hier toch nog een redmiddel

 • Ik ben nu al meteen nieuwsgierig gemaakt hoe dit verhaal verder gaat!!

  Mijn leestip: laat de tv, laptop, tablet en telefoon eens voor wat het is en ga helemaal op in een spannend boek!! Heerlijk ontspannen vind ik dat! Geen afleiding, alleen een goed boek en ik!

 • Ja thrillers zijn ook mijn genre, dus lijkt me super om deze thriller, op waargebeurd van Eric te mogen lezen!
  Lezen voor mij ontspanning geeft, zeker als je helemaal verdiept zit in het verhaal. Ultieme leestip is dus laat je niet te gauw afleiden als je aan het lezen bent.

 • Ik lees heel graag de boeken van James Patterson, omdat de verhalen spannend zijn en er niet onnodig te veel uitgeweid wordt.

 • Doe heel graag mee. Mijn leestip…lees eens een thriller van een schrijver die je nog niet kent en laat je verrassen!!

 • Er zijn zóveel gave boeken, dus moeilijk kiezen! Hoewel: net Moederziel van Marelle Boersma gelezen! Top!

 • Ik doe graag mee. Leestips; De Theeroos en de andere delen van Jennifer Donnelly. Schrijver Dean Koontz. En De stilte van de witte stad van Eva García Sáenz de Urturi (in Spanje een grote hit).

 • Mijn leestip is heerlijk wegduiken in een spannend boek op de bank als het buiten te koud is maar het liefste heerlijk in de tuin (voorwaarde is wel dat de temperatuur aangenaam is 🙂 )

 • Mijn ultieme leestip is: zoek een relaxte en rustgevende omgeving op zo kan je je echt in het boek verdiepen en je gedachten laten meeslepen!

 • Lezen heeft een positief effect op je gemoedstoestand.
  Lezen vermindert je stress.
  Je kunt beter de emoties van anderen inschatten door te lezen, dus het is goed voor je sociale vaardigheden.
  Je stelt je meer open voor andere zienswijzen, ideeën.
  Het is goed voor je concentratievermogen.
  Lezen kan een mooie intellectuele oefening voor je hersenen zijn.

  Ik snap eigenlijk niet waarom niet iedereen leest……

 • Waargebeurde verhalen zijn altijd boeiend om te lezen. Je kan je perfect in de persoon zijn plaats stellen

 • Lijkt me een heerlijk boek om te lezen, dus ik doe heel graag mee.
  Mijn leestip is om een boek op te pakken omdat je op dat moment zin hebt om in dat specifieke boek te lezen. Niet omdat je het boek klaar hebt liggen omdat je die nog wilt/moet lezen. Lezen blijft leuk wanneer je niet het gevoel krijgt dat je moet lezen, denk ik. Zo werkt het althans voor mij.

 • Ik hou wel van spannende boeken. Mijn leestip is: Zorg dat de kinderen op bed liggen en het lekker rustig is. Laat Netflix een avondje voor wat het is, pak een boek en begin met lezen. Lekker in de tuin als het een zwoele avond is en in de winter natuurlijk op de bank onder een dekentje. Wat drinken erbij, wat wil je nog meer!

 • Dit lijkt me een leuk boek, niet alleen voor mij zelf maar ook voor mijn man, die leest ook graag.
  Leestip: voor het slapen nog even lezen, val je ontspannend in slaap.
  En wij gaan vaak naar de kringloop voor boeken.

 • Lijkt mij een mooi spannend boek om in de vakantie te lezen,ook voor mijn vriendin.
  Mijn leestip is lees eens een boek van een onbekende schrijver,vaak word je aangenaam verrast!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics